» home » news » news
EN flagBG flag
Не сте влезли в системата

Sliven. News from the source. Last news

Областният управител Марин Кавръков награди участниците в турнир по издръжливост за коне на Карандила

01 September 2012 15:51,
Emission of: District Sliven 11 years ago, number of readings: 1304
Конно състезание

На 1 септември 2012 г. на стадиона в ПП „Сини камъни” се проведе турнир за издръжливост на коне, организиран от Българска федерация по конен спорт. Състезанието беше за млади коне до 5 години, разделени на две дистанции – 30 и 40 км. В надпреварата участваха 9 състезатели с расови породи коне. Победител стана Анастас Танев от конен клуб „Буцефал” с кобила Парма, който бе награден с купа от г-н Кавръков. Единствено тази кобила от всички участници успя да покрие изискването в правилника за пулс под 56 удара в минута в края на състезанието. Парични награди връчиха и генералният секретар на федерацията д-р Крум Рашков и един от организаторите Богомил Белчев.

Състезанията по издръжливост се провеждат с цел да се проверят качествата бързина и издръжливост на коня. За да се участва в такъв вид състезания всеки състезател трябва да е добре подготвен и има правилно отношение към своя кон при езда през пресечената местност.

Състезанието се състои от отделни етапи, които са части от него и могат да бъдат измерени по време самостоятелно. В края на всеки етап, по принцип най-малко на всеки 40 км се прави задължителна почивка за ветеринарен преглед. В зависимост от естествoто на цялото състезание отделните етапи могат да бъдат разпределени в 3 или повече дни, каквито и да са редът и правилата за стартиране, всеки състезател трябва да измине цялото разстояние на състезанието, стремейки се да изяви качествата издръжливост и бързина на своя кон по най-добрия начин.

Този ездач и кон, които изминават цялото разстояние, определено за дадено състезание, за най-кратко време се класират на 1-во място.

Photos

Конно състезаниеКонно състезаниеКонно състезаниеКонно състезаниеКонно състезаниеКонно състезаниеКонно състезаниеКонно състезаниеКонно състезаниеКонно състезаниеКонно състезаниеКонно състезаниеКонно състезаниеКонно състезаниеКонно състезаниеКонно състезаниеКонно състезаниеКонно състезаниеКонно състезаниеКонно състезание