» home » news » news
EN flagBG flag
Не сте влезли в системата

Sliven. News from the source. Last news

Гости от Украйна се срещнаха с областния управител Христина Чолакова

20 March 2009 15:48,
Emission of: District Sliven 15 years ago, number of readings: 1177
Украйна - 1

Делегация от Висше професионално училище - Тернопол, Украйна, водена от директора на училището Роман Пивторак, се срещне днес – 20 март, с областния управител Христина Чолакова и зам.-областния управител Фатме Мустафова. В делегацията бяха още зам.-директорът на висшето училище в Тернопол Васил Кулявий, учителката Оксана Костиря и Олга Бурило-Велчева - ръководител на българския клуб „Трендафил” в Тернополска област. Украинските гости са на посещение в Сливен по повод 50-годишния юбилей на Сливенската професионална гимназия по строителство и геодезия „Арх. Г. Козаров” и бяха придружавани от нейния директор Александър Борисов.

Г-жа Чолакова приветства гостите, като изтъкна задоволството си от продължаваните от двете учебни заведения добри приятелски отношения между Сливен и Тернопол. Тя разказа за структурата и характерните за региона отрасли, както и за приоритетите, по които се работи, като увери присъстващите, че във всяко съвместно начинание ще имат нейната логистична подкрепа.

Г-н Пивторак разказа за Висшето професионално училище в Тернопол, което е сред петте най-престижни учебни заведения в Украйна и изтъкна, че за тях е особено полезно да изучат опита на Европа в областта на образованието. Затова една от целите на посещението им в Сливен е да възобновят отличното сътрудничество от близкото минало.

Началникът на Регионалния инспекторат на образованието Светла Драганова, която също присъства на срещата, от своя страна запозна гостите със степените на образование у нас, както и със спецификата на учебните заведения в Сливенска област.

Накрая гости и домакини си размениха символични подаръци.

Photos

Украйна - 2