Не сте влезли в системата

Sliven online

Sliven online
 

Начало

Категории новини

Други категоризации

Новинарски сайтове

Други източници на новини

Източници на новини

Търсене

Преводач

RSS

Сливен. Новини от източника. Последни новини

Заместник областният управител Фатме Мустафова откри първа по рода си трудова борса за кадри в туризма

20 март 2009 16:52,
Излъчване: Област Сливен преди 15 години, брой четения: 1098

Заместник областният управител Фатме Мустафова откри днес първата по рода си трудова борса за кадри в туризма. Тя се проведе в залата на Военен клуб – Сливен по инициатива на дирекциите „Бюро по труда” в Сливен и Бургас съвместно с Центъра за индивидуално социално обслужване към Военен клуб – Сливен. Идеята е да се осъществи пряк контакт между работодатели в туристическия бранш и търсещи работа хора от област Сливен.

Повече от 20 работодатели от туристическия бранш с обекти по Черноморието и в Сливенска област представиха работните си места. Трудовата борса предизвика голям интерес сред сливенци, което пролича от присъстващите повече от 300 души.

Откривайки трудовата борса, г-жа Мустафова отправи пожелание да продължи добрият диалог със структурите на Агенцията по заетостта, за да може чрез съвместните усилия търсещите и предлагащите работа да се възползват и от мерките за насърчаване на териториалната мобилност, повишаване уменията и знанията на работещите в този сектор и др., а заетостта в туризма, макар и със сезонен характер, да се превърне в една наистина качествена и устойчива заетост.