» home » news » news
EN flagBG flag
Не сте влезли в системата

Sliven. News from the source. Last news

Заместник областният управител Фатме Мустафова откри първа по рода си трудова борса за кадри в туризма

20 March 2009 16:52,
Emission of: District Sliven 15 years ago, number of readings: 1105

Заместник областният управител Фатме Мустафова откри днес първата по рода си трудова борса за кадри в туризма. Тя се проведе в залата на Военен клуб – Сливен по инициатива на дирекциите „Бюро по труда” в Сливен и Бургас съвместно с Центъра за индивидуално социално обслужване към Военен клуб – Сливен. Идеята е да се осъществи пряк контакт между работодатели в туристическия бранш и търсещи работа хора от област Сливен.

Повече от 20 работодатели от туристическия бранш с обекти по Черноморието и в Сливенска област представиха работните си места. Трудовата борса предизвика голям интерес сред сливенци, което пролича от присъстващите повече от 300 души.

Откривайки трудовата борса, г-жа Мустафова отправи пожелание да продължи добрият диалог със структурите на Агенцията по заетостта, за да може чрез съвместните усилия търсещите и предлагащите работа да се възползват и от мерките за насърчаване на териториалната мобилност, повишаване уменията и знанията на работещите в този сектор и др., а заетостта в туризма, макар и със сезонен характер, да се превърне в една наистина качествена и устойчива заетост.