» home » news » news
EN flagBG flag
Не сте влезли в системата

Sliven. News from the source. Last news

Областна администрация се включва в инициативата "Мениджър за един ден"

30 March 2009 16:16,
Emission of: District Sliven 15 years ago, number of readings: 1247

Областна администрация - Сливен се включва утре в националната инициатива на фондация „Джуниър Ачийвмънт България” „Мениджър за един ден”, като предоставя възможност на трима ученика да прекарат един работен ден в администрацията. Събитието се провежда под патронажа на министъра на финансите Пламен Орешарски и дава възможност на ученици от цялата страна да съпреживеят един реален работен ден на представители на бизнес средите, държавните институции и неправителствените организации.

В рамките на инициативата утре длъжността „областен управител” на област Сливен ще се изпълнява от ученикът от 11 „д” клас на Професионална гимназия по икономика „Проф. д-р Д. Табаков” Щилиян Петров, специалност бизнесадминистрация. Зам. областни управители за един ден ще бъдат Мария Кръстева – също от 11 „д” клас на ПГИ „Проф. д-р Д. Табаков”, бизнесадминистрация и Генчо Русев от 11 „а” клас на X СОУ „Й. Йовков”, профилирана паралелка „стопански менджмънт”.

Работният ден на четиримата ще започне в 9.00 ч. сутринта с участие в традиционната оперативка на ръководството на Областна администрация-Сливен. По-късно областният управител за един ден под напътствията на г-жа Христина Чолакова ще резолира входящата поща, а останалите участници ще продължат работния си ден в кабинетите на зам.областните управители. Всеки от тях ще ги запознае с работата в своето направление. След това ще направят обиколка по отделите, за да се запознаят с дейността им, ще вземат участие в срещи на областното ръководство с представители на различни институции и граждани. Учениците ще имат възможност да се запознаят още със съдържанието на сайта на ОА-Сливен, със системата за документооборот МИКСИ и с работата на пресцентъра.

Около обяд г-жа Чолакова ще връчи на тримата грамоти и символични подаръци, с което ще приключи и работният ден на областния управител за един ден и неговите заместници.

Представителите на медиите ще имат възможност да заснемат сутрeшната оперативка в 9.00 часа и след нея да интервюират „мениджърите за един ден”.