Не сте влезли в системата

Sliven online

Sliven online
 

Начало

Категории новини

Други категоризации

Новинарски сайтове

Други източници на новини

Източници на новини

Търсене

Преводач

RSS

Сливен. Новини от източника. Последни новини

Млади мениджъри седнаха днес на стола на областния управител и заместниците му

31 март 2009 14:28,
Излъчване: Област Сливен преди 15 години, брой четения: 1347
мениджър - 1

Щилиян Петров от 11 „д” клас на Професионална гимназия по икономика „Проф. д-р Д. Табаков”, специалност бизнесадминистрация, беше днес областен управител на област Сливен за един ден, а негови заместници бяха Мария Кръстева от същия клас и Генчо Русев от 11 „а” клас на X СОУ „Й. Йовков”, профилирана паралелка „стопански менджмънт”. Еднодневната „смяна” на ръководството се наложи от това, че Областна администрация – Сливен се включи в националната инициатива на „Джуниър Ачийвмънт България” – „Мениджър за един ден”.

Работният ден на тримата започна в 9.00 ч. сутринта, след като бяха посрещнати от експерта за връзки с обществеността и запознати с „правилата за оцеляване в офиса” и „правилата за вътрешен ред в офиса”. След това те взеха участие в традиционната оперативка на ръководството на администрацията, на която бяха обсъдени задачите за деня. Г-жа Христина Чолакова, г-н Радостин Койчев и г-жа Фатме Мустафова ги запознаха с функциите, ролята и основните задължения на областния управител и заместниците му. Те разказаха и за някои от проектите, изпълнявани от Областна администрация – Сливен. Г-жа Чолакова предложи домакинството си за един дебат на тема как и какво младите хора предлагат за излизането на страната ни от икономическата криза, който те да организират заедно със своите съученици. Предизвикателството по-конкретно бе отправено към областния управител за един ден, който е от Професионалната гимназия по икономика.

Областният управител за един ден подписа донесението за обстановката в област Сливен, което всяка сутрин се представя от дежурните в Областна администрация. Младите мениджъри продължиха работния си ден в кабинетите на областния и зам. областните управител, всеки от които ги запозна с работата в своето направление и с дейността на отделите си.

По-късно „мениджърите за един ден” се запознаха и с дейността на отделите, системата за информационно обслужване, с електронната система за документооборот МИКСИ и се запознаха със сайта на Областна администрация-Сливен. „Научих за инициативата в часовете по мениджмънт и дойдох днес с доста положителни очаквания да науча нещо повече за институцията. Мисля че работата в Областна администрация и по-конкретно на областния управител е доста вълнуваща и натоварена”, сподели пред медиите Щилиян Петров.

На раздяла г-жа Чолакова благодари на тримата и им пожела успех в по-нататъшната реализация. Заедно със сертификат за участие в инициативата „Мениджър за един ден” тя им връчи и символични подаръци.

 

Снимки

мениджър - 2мениджър - 3мениджър - 4