» home » news » news
EN flagBG flag
Не сте влезли в системата

Sliven. News from the source. Last news

Млади мениджъри седнаха днес на стола на областния управител и заместниците му

31 March 2009 14:28,
Emission of: District Sliven 15 years ago, number of readings: 1358
мениджър - 1

Щилиян Петров от 11 „д” клас на Професионална гимназия по икономика „Проф. д-р Д. Табаков”, специалност бизнесадминистрация, беше днес областен управител на област Сливен за един ден, а негови заместници бяха Мария Кръстева от същия клас и Генчо Русев от 11 „а” клас на X СОУ „Й. Йовков”, профилирана паралелка „стопански менджмънт”. Еднодневната „смяна” на ръководството се наложи от това, че Областна администрация – Сливен се включи в националната инициатива на „Джуниър Ачийвмънт България” – „Мениджър за един ден”.

Работният ден на тримата започна в 9.00 ч. сутринта, след като бяха посрещнати от експерта за връзки с обществеността и запознати с „правилата за оцеляване в офиса” и „правилата за вътрешен ред в офиса”. След това те взеха участие в традиционната оперативка на ръководството на администрацията, на която бяха обсъдени задачите за деня. Г-жа Христина Чолакова, г-н Радостин Койчев и г-жа Фатме Мустафова ги запознаха с функциите, ролята и основните задължения на областния управител и заместниците му. Те разказаха и за някои от проектите, изпълнявани от Областна администрация – Сливен. Г-жа Чолакова предложи домакинството си за един дебат на тема как и какво младите хора предлагат за излизането на страната ни от икономическата криза, който те да организират заедно със своите съученици. Предизвикателството по-конкретно бе отправено към областния управител за един ден, който е от Професионалната гимназия по икономика.

Областният управител за един ден подписа донесението за обстановката в област Сливен, което всяка сутрин се представя от дежурните в Областна администрация. Младите мениджъри продължиха работния си ден в кабинетите на областния и зам. областните управител, всеки от които ги запозна с работата в своето направление и с дейността на отделите си.

По-късно „мениджърите за един ден” се запознаха и с дейността на отделите, системата за информационно обслужване, с електронната система за документооборот МИКСИ и се запознаха със сайта на Областна администрация-Сливен. „Научих за инициативата в часовете по мениджмънт и дойдох днес с доста положителни очаквания да науча нещо повече за институцията. Мисля че работата в Областна администрация и по-конкретно на областния управител е доста вълнуваща и натоварена”, сподели пред медиите Щилиян Петров.

На раздяла г-жа Чолакова благодари на тримата и им пожела успех в по-нататъшната реализация. Заедно със сертификат за участие в инициативата „Мениджър за един ден” тя им връчи и символични подаръци.

 

Photos

мениджър - 2мениджър - 3мениджър - 4