» home » news » news
EN flagBG flag
Не сте влезли в системата

Sliven. News from the source. Last news

Областният управител бе домакин на Деня на диалога за Югоизточен планов район

01 April 2009 13:21,
Emission of: District Sliven 15 years ago, number of readings: 1106
диалог- 1

Ден на диалога в Югоизточен планов регион се проведе вчера в залата на Областна администрация – Сливен с участието на представители на неправителствени организации, общини, регионални структури на синдикатите и бизнеса и други. Темата бе „Взаимодействие на местните структури на гражданското общество с административната власт при решаването на проблеми важни за местните общности”. Форумът бе организират от Агенцията за регионално икономическо развитие – Сливен с изключителната подкрепа на областния управител на област Сливен Христина Чолакова и съдействието на Община Тунджа. Той е шестият по ред, който се провежда в рамките на проект „Партньорство – успех – устойчивост”, изпълняван с финансовата подкрепа на ОП „Административен капацитет”, съфинансирана от ЕС чрез Европейския социален фонд.

Целите на Деня на диалога в ЮИРП са бяха: идентифициране на проблемите, свързани с взаимодействието на структурите на гражданското общество и администрацията във връзка с решаване на проблеми, важни за местните общности; популяризиране на успешни модели и практики на партньорство между администрацията, неправителствения сектор и бизнеса и формулиране на нови идеи и предложения за обогатяване на гражданското участие при решаване проблемите на местните общности.

Откривайки Деня на диалога, областният управител Христина Чолакова пожела той да е ползотворен и да се постигне истински добър диалог между участниците, който впоследствие да прерасне в партньорство. Тя не пропусна да отбележи, че и в двата региона съществуват традиционно силни сътрудничества между неправителствените организации и администрацията.

Координаторът на проекта Марийка Георгиева запозна присъстващите с ролята на структурите на гражданското общество в решаването на важни за местните общности проблеми. След това г-жа Чолакова разказа за успешния модел на добро сътрудничество между структурите на гражданското общество и Областна администрация – Сливен. Опитът в това отношение на община Тунджа сподели зам. кметът на общината Станчо Ставрев. След това денят на диалога продължи с обсъждане на проблеми, обмяна на идеи, предложения и добри практики за подобряване на сътрудничеството и активизиране на диалога между структурите на гражданското общество и администрацията на общинско, областно, регионално и национално ниво.

Photos

диалог-2