» home » news » news
EN flagBG flag
Не сте влезли в системата

Sliven. News from the source. Last news

Потърсиха съдействието на областния управител за почистването на района около паметника на 6-ти артилерийски полк

07 April 2009 16:44,
Emission of: District Sliven 15 years ago, number of readings: 1011
паметник

Ръководството на Общинския съвет на Съюза на офицерите и сержантите от запаса и резерва в Сливен се срещна днес с областния управител Христина Чолакова. Срещата бе по тяхно искане с идеята г-жа Чолакова в качеството си на председател на комисията по паметниците да им окаже съдействие за привеждането в добър вид на занемарения паметник на загиналите от 6-ти артилерийски полк в Сливен.

Председателят на Общинския съвет на Съюза на офицерите и сержантите от запаса и резерва в Сливен Николай Тодоров сподели идеята районът около паметника да се обособи като своеобразен комплекс за военно-патриотично възпитание на подрастващите. Не е ясно обаче дали тази идея е залегнала в устройствения план на района.

Г-жа Чолакова пое ангажимента да съдейства за привеждането в приличен вид на паметника и района около него и в тази връзка ще се проучи дали почистването може да се извърши от хора, работещи по социалната програма за временна заетост. Ще се помисли и за залесяването на района. Областният управител ще търси и съдействието на ръководството на Регионалния инспекторат на образованието в Сливен, за да може чрез открити уроци учениците да научат за паметника.

От общинската структура на съюза смятат да информират кмета на община Сливен за идеите си, свързани с този паметник, и да изготвят проектно-сметна документация за необходимия финансов ресурс.