» home » news » news
EN flagBG flag
Не сте влезли в системата

Sliven. News from the source. Last news

Областният управител Марин Кавръков присъства на тържествата за празника на Твърдица

14 October 2012 16:30,
Emission of: District Sliven 11 years ago, number of readings: 1079
Твърдица

Областният управител на Сливен Марин Кавръков, заместник-областният управител Христо Карабекиров, народните представители от ПП ГЕРБ-Сливен Десислава Танева и Диан Червенкондев присъстваха на тържествата по повод празника на Твърдица – Петковден. На церемонията днес кметът на общината Атанас Атанасов поздрави съгражданите си за празника, като им честити новото кръгово кръстовище на площада пред общината.

Тържествата по повод Петковден започнаха още на 9 октомври, когато бе отслужена Панахида в памет на загиналите за свободата на България от Твърдица и тържествено бе отбелязана 100-та годишнина от началото на Балканската война. В читалище „Св. Св. Кирил и Методий” бе открита изложба, посветена на празника на града. В събота се проведе състезание „Най-бърз и най-добър в професията дървосекач и тържествена служба по случай празника на Света Петка Търновска в Църковен храм „Света Петка”.

На 14 октомври сутринта в храма бе отслужено богослужение, извършен водосвет и беше раздаден курбан за здраве. Програмата продължи с празничен концерт на самодейните състави от читалището.

Празникът на Твърдица е храмовия празник на църквата “Св. Петка”, построена в началото на XIX век.

Photos

ТвърдицаТвърдицаТвърдицаТвърдицаТвърдицаТвърдицаТвърдицаТвърдица