Не сте влезли в системата

Sliven online

Sliven online
 

Начало

Категории новини

Други категоризации

Новинарски сайтове

Други източници на новини

Източници на новини

Търсене

Преводач

RSS

Сливен. Новини от източника. Последни новини

Областният управител Христина Чолакова е домакин на поредната среща на Информационния форум за съвместното ползване на военни съоръжения

10 април 2009 13:48,
Излъчване: Област Сливен преди 15 години, брой четения: 1121

В понеделник – 13 април ще се проведе поредната среща на Информационния форум за съвместното ползване на военни съоръжения от Българската армия и въоръжените сили под домакинството на областния управител Христина Чолакова. Срещата ще започне от 11.00 ч. в залата на Областна администрация – Сливен. Тя е по проект за разясняване на съвместното експлоатиране от българската и американската армии на военни съоръжения в Ново село, Граф Игнатиево, Безмер и Айтос, реализиран от Фондация Инициатива за Евро-атлантическо образование (ИЕАО) с подкрепата на Посолството на САЩ.

Информационният форум беше създаден преди три години, като първата среща се проведе отново в Сливен. Впоследствие се състояха серия от работни срещи с представители на местната власт, гражданското общество, бизнеса и регионалните медии в Бургас, Пловдив, Варна, Русе и Велико Търново. Основната цел на публичния информационен форум е да се осигури прозрачност и да се запознае населението, което живее в близост до базите, с предстоящото използване на съоръженията. Той се стреми да обедини усилията на държавната и местна власт, гражданското общество и медиите за формирането на положителни нагласи сред българските граждани, да ги информира относно съвместното експлоатиране на военните съоръжения от българската и американската армии.

Насрочената за понеделник среща ще има експертен характер и в нея са поканени за участие кметовете и председателите на общинските съвети от селищата, прилежащи на полигон Ново село, Безмер, Айтос и Граф Игнатиево. Своето участие са потвърдили капитан трети ранг Джейк Дейстар от Отдела за военно сътрудничество и новоназначеният пресаташе на посолството на САЩ Винсънт Кампос, както и капитан Мери Клеър Маккена от Сухопътните сили на САЩ в Европа.