» home » news » news
EN flagBG flag
Не сте влезли в системата

Sliven. News from the source. Last news

Областният управител покани партии и коалиции на консултации за сформиране на РИК

10 April 2009 13:50,
Emission of: District Sliven 14 years ago, number of readings: 1043

Областният управител Христина Чолакова изпрати покана до всички парламентарно представени партии и коалиции, както и до партиите и коалициите, които имат членове на Европейския парламент, да участват в консултации за сформиране на Районната избирателна комисия. Те ще се проведат на 13 април /понеделник/ от 14.00 часа, в зала № 1, партерен етаж в сградата на Областна администрация – Сливен, като участие в консултациите могат да вземат и други партии и коалиции.

С Указ № 82/03.04.2009 г., обнародван в ДВ бр. 25 от 03.04.2009 г., Президентът на Република България е насрочил на 07.06.2009 г. избори за членове на Европейския парламент от Република България. Предвид това и на основание чл. 13, ал. 2 от Закона за избиране на членове на Европейския парламент от Република България въз основа на направените консултации областният управител трябва да направи предложение до Централната избирателна комисия за назначаване на Районна избирателна комисия.

Участниците в консултациите в понеделник трябва да представят писмени предложения за своите членове в Районната избирателна комисия, както и на лицата, които ще ги заместят, когато са в трайна невъзможност да изпълняват функциите си. При изготвяне на своите предложения те трябва да се съобразят с изискванията на ЦИКЕП за членове на районните избирателни комисии, както и съотношението между партиите и коалиции, представени в Районната избирателна комисия.