Не сте влезли в системата

Sliven online

Sliven online
 

Начало

Категории новини

Други категоризации

Новинарски сайтове

Други източници на новини

Източници на новини

Търсене

Преводач

RSS

Сливен. Новини от източника. Последни новини

Областният управител на Сливен Марин Кавръков взе участие на международна конференция в Словакия

23 октомври 2012 18:28,
Излъчване: Област Сливен преди 11 години, брой четения: 721
Конференция в Словакия

На 18 и 19 октомври 2012 год. в град Банска Бистрица в Словакия се проведе международна конференция на тема „Стратегическо планиране на регионите, общините и градовете, информация за начините на комуникация по европейските проекти за програмен период 2014 – 2020 г.”. На конференцията присъстваха областният управител на Сливен Марин Кавръков, министърът на регионалното развитие на Словакия Ян Почятек, заместник-министърът на регионалното развитие на Чехия Михал Янеба, областният управител на Банскобистришки край Владимир Менка, кметът на Банска Бистрица Петер Гогола, кметове и представители на 14 общини от Чехия и Словакия.

Областният управител на Сливен приветства участниците на международната конференция при откриването й, като подчерта необходимостта от съгласуване на програмите на регионите, с оглед облекчаване на икономическия и културен обмен между България, Словакия, Чехия и Унгария. Г-н Марин Кавръков изтъкна, че културните традиции и духовни връзки, поставени още през IX век от светите братя Константин Кирил Философ и Методий в Моравия са една отлична предпоставка и основа за развитие на духовните и културни отношения между Република България и Република Словакия. В Словакия почитат като светци братята Кирил и Методий, а в Хартата за независимост на словашкия народ те са вписани като духовни бащи на нацията.

Конференцията се състоя в третия по-големина град в Словакия Банска Бистрица, който е административен център на една от 6-те големи области в страната. Градът притежава огромен опит в усвояването на средства по европейските оперативни програми и реализацията на редица проекти за благоустрояването на градската среда. Географското му разположение в района на Татрите е предпоставка за амбициите на местната общественост за сериозно развитие на ски-туризъм.

Снимки

Конференция в СловакияКонференция в СловакияКонференция в СловакияКонференция в СловакияКонференция в СловакияКонференция в СловакияКонференция в СловакияКонференция в СловакияКонференция в СловакияКонференция в СловакияКонференция в СловакияКонференция в СловакияКонференция в СловакияКонференция в СловакияКонференция в СловакияКонференция в СловакияКонференция в Словакия