Не сте влезли в системата

Sliven online

Sliven online
 

Начало

Категории новини

Други категоризации

Новинарски сайтове

Други източници на новини

Източници на новини

Търсене

Преводач

RSS

Сливен. Новини от източника. Последни новини

Марин Кавръков даде интервю за ученическия вестник на ПГЕЕ по случай 50-годишният юбилей на училището

23 октомври 2012 18:36,
Излъчване: Област Сливен преди 11 години, брой четения: 1119
ПГЕЕ

Областният управител на Сливен се срещна с ученици от Професионална гимназия по електротехника и електроника „Мария Склодовска – Кюри” в качеството си на бивш възпитаник на това учебно заведение. Преди половин година г-н Кавръков даде интервю за първия брой на новия училищен вестник „Хармония в техниката”. На 22 октомври областният управител отново бе домакин на учениците от гимназията и отговори с удоволствие на всички въпроси, зададени от младите журналисти. В продължение на един час учениците го разпитваха за различни теми, които ги вълнуват и останаха изключително доволни от интересната информация, която получиха по време на интервюто.

В първия брой на училищния вестник Марин Кавръков разказа на младежите за детството си, за хубавите си спомени от годините, прекарани като ученик в техникума тогава, как е бил отличник, но и винаги е намирал време за игри, приключения и спорт. Запозна учениците с политическата си кариера и спецификите на работата му като областен управител. Той увери младите хора, че те имат бъдеще в Сливен и перспективи да останат да работят тук и да градят семействата си, защото имаме много неща, с които можем да се гордеем, че сме сливналии. Тогава г-н Кавръков отправи пожелания към читателите на новия вестник – ученици и преподаватели, чрез „Хармония в техниката” да постигнат и хармония в живота си.

Вчера повод за превърналата се в традиция среща беше предстоящият 50-годишен юбилей на ПГЕЕ на 7 ноември и излизащият юбилеен брой на вестника. Получи се отново интересно интервю, като този път въпросите, отправени към областния управител бяха на теми,свързани с успеха в живота, политиката и личностната реализация. Тема на разговора бе и бързото развитие на новите технологии и предизвикателствата, пред които е изправена гимназията в XXI век, за да отговори адекватно на потребностите на съвремието и да предложи актуално образование на младите хора. Областният управител получи признание и благодарност за факта, че през изминалите години винаги е бил приятел на гимназията и му бе отправена покана да присъства на тържеството по случай юбилея.

Снимки

ПГЕЕПГЕЕПГЕЕ