» home » news » news
EN flagBG flag
Не сте влезли в системата

Sliven. News from the source. Last news

Марин Кавръков даде интервю за ученическия вестник на ПГЕЕ по случай 50-годишният юбилей на училището

23 October 2012 18:36,
Emission of: District Sliven 11 years ago, number of readings: 1122
ПГЕЕ

Областният управител на Сливен се срещна с ученици от Професионална гимназия по електротехника и електроника „Мария Склодовска – Кюри” в качеството си на бивш възпитаник на това учебно заведение. Преди половин година г-н Кавръков даде интервю за първия брой на новия училищен вестник „Хармония в техниката”. На 22 октомври областният управител отново бе домакин на учениците от гимназията и отговори с удоволствие на всички въпроси, зададени от младите журналисти. В продължение на един час учениците го разпитваха за различни теми, които ги вълнуват и останаха изключително доволни от интересната информация, която получиха по време на интервюто.

В първия брой на училищния вестник Марин Кавръков разказа на младежите за детството си, за хубавите си спомени от годините, прекарани като ученик в техникума тогава, как е бил отличник, но и винаги е намирал време за игри, приключения и спорт. Запозна учениците с политическата си кариера и спецификите на работата му като областен управител. Той увери младите хора, че те имат бъдеще в Сливен и перспективи да останат да работят тук и да градят семействата си, защото имаме много неща, с които можем да се гордеем, че сме сливналии. Тогава г-н Кавръков отправи пожелания към читателите на новия вестник – ученици и преподаватели, чрез „Хармония в техниката” да постигнат и хармония в живота си.

Вчера повод за превърналата се в традиция среща беше предстоящият 50-годишен юбилей на ПГЕЕ на 7 ноември и излизащият юбилеен брой на вестника. Получи се отново интересно интервю, като този път въпросите, отправени към областния управител бяха на теми,свързани с успеха в живота, политиката и личностната реализация. Тема на разговора бе и бързото развитие на новите технологии и предизвикателствата, пред които е изправена гимназията в XXI век, за да отговори адекватно на потребностите на съвремието и да предложи актуално образование на младите хора. Областният управител получи признание и благодарност за факта, че през изминалите години винаги е бил приятел на гимназията и му бе отправена покана да присъства на тържеството по случай юбилея.

Photos

ПГЕЕПГЕЕПГЕЕ