» home » news » news
EN flagBG flag
Не сте влезли в системата

Sliven. News from the source. Last news

Областният управител присъства на проявите по повод празника на Сливен – Димитровден

23 October 2012 18:49,
Emission of: District Sliven 11 years ago, number of readings: 980
Димитровден - събития

На 22 октомври бе открита фотоизложбата „Моят град в годините отминали”. Изложбата от фонда на Регионалния исторически музей представя 42 фотографии и може да бъде видяна в галерия „Май”.

Снимки от албум на цар Фердинанд от 1907 г. и още по-стари произведения на Д. Михайлидис от 1879 г. разгледаха вчера посетителите в зала „Май”. Произведенията пресъздават облика на Сливен в периода 1878 - 1940 г. На тях се виждат градския център, общи изгледи, строежът на сегашната общинска сграда, старият конак, който е бил дом на сливенската община след Освобождението, построяването на паметника на Хаджи Димитър и площада около него. Запазена е и снимка от Аба пазар, разрушен от отстъпващата турска армия през 1877 – 1878 г. В снимки е запечатано времето на изпитването на новата железопътна линия, преминаваща по моста на река Коруча през 1930 г. Показани са къщи, строени през Възраждането, училища, театър „Зора” и завесата, изработена специално от художника Йордан Кювлиев.

Изложбата беше открита от областният управител Марин Кавръков, кметът Кольо Милев и директорът на музея Георги Кюпчуков.

На 23 октомври бе открит новия паричен салон на дирекция „Местни приходи” на общината, където гражданите от днес ще могат да заплащат своите данъци и такси. На откриването присъстваха областният управител, кметът и неговите заместници, а митрополит Йоаникии отслужи водосвет и молебен за здраве и благополучие.

След това в изложбена зала „Сирак Скитник” се състоя награждаването в детския конкурс за най-хубава рисунка „Аз и моят град”. Децата бяха наградени с много подаръци и се снимаха за спомен с г-н Кавръков, г-н Милев и директорът на галерията г-жа Ненчева.

Photos

Димитровден - събитияДимитровден - събитияДимитровден - събитияДимитровден - събитияДимитровден - събитияДимитровден - събитияДимитровден - събитияДимитровден - събитияДимитровден - събитияДимитровден - събитияДимитровден - събитияДимитровден - събитияДимитровден - събития