» home » news » news
EN flagBG flag
Не сте влезли в системата

Sliven. News from the source. Last news

Областният управител Марин Кавръков бе гост на половинвековния юбилей на ПГЕЕ „Мария Кюри”

07 November 2012 15:58,
Emission of: District Sliven 11 years ago, number of readings: 1129
ПГЕЕ

Областният управител на Сливен Марин Кавръков прие отправената му покана да присъства на тържествата по повод половин век от създаването на Професионалната гимназия по електротехника и електроника „Мария Склодовска – Кюри”. „Кюриеви дни 2012” е наименованието на празничната програма, която включва редица събития с участието на бивши и настоящи директори, преподаватели и ученици на едно от елитните учебни заведения в Сливен с дългогодишни традиции в сферата на професионалното обучение. На 7 ноември беше открита музейна експозиция в училището, което е и едно от малкото такива със собствен осветен параклис от митрополит Иоаникий. Областният управител в качеството си на бивш възпитаник на гимназията взе участие в тържествения педагогически съвет и приветства в словото си присъстващите директори и преподаватели през изминалите години с пожеланието да отпразнуват заедно и вековния юбилей. Г-н Кавръков изпрати и поздравителен адрес за концерта на ПГЕЕ, в който се казва :

„Изключително ми е приятно да Ви поздравя по случай 50-годишният юбилей на Вашето училище, а чрез Вас да предам поздрави на целия колектив и на всички ученици от Професионална гимназия по електротехника и електроника „Мария Склодовска – Кюри” в Сливен.

С благодарност се обръщам към всички директори, учители и служители, работили и работещи в ПГЕЕ „Мария Кюри”, защото всеки от тях е оставил частица от себе си, за да се получи съвременния му облик.

Скъпи ученици, бъдете здрави, умни и щастливи! Учете се, помнете заръките на вашите учители и знайте, че сега тук, в училище, Вие се подготвяте за голямото училище, наречено „живот”. Като бивш възпитаник на техникума преди, а сега гимназията, Ви пожелавам още много успехи на национални състезания, каквито Вашите ученици постигнаха през изминалата година. С огромно удоволствие чета Вашият вестник „Хармония в техниката” и следя всички значими изяви на възпитаниците на училището.

Нека продължава дълголетната традиция, завещана от дедите ни българското училище да посява кълновете на просвещението и знанието, да възпитава родолюбие, толерантност и духовни стремления.

Честит юбилей и оставам както досега Ваш приятел, с дълбоко уважение и признателност!”.

Photos

ПГЕЕПГЕЕПГЕЕПГЕЕПГЕЕПГЕЕПГЕЕПГЕЕПГЕЕПГЕЕПГЕЕПГЕЕПГЕЕПГЕЕПГЕЕПГЕЕ