» home » news » news
EN flagBG flag
Не сте влезли в системата

Sliven. News from the source. Last news

Генералният консул на Република Турция в Бургас прие поканата на областния управител и посети Сливен

14 November 2012 20:02,
Emission of: District Sliven 11 years ago, number of readings: 1063
Работна среща

На 14 ноември на посещение в Сливен пристигна генералният консул на Република Турция в Бургас Джем Улусой по покана на областния управител на Сливен Марин Кавръков. Припомняме, че преди две седмици на 29 октомври в Интерхотел „България” в Бургас генералният консул на Република Турция Джем Улусой даде изискан прием по случай 89-та годишнина от създаването на републиката. Националният празник на турската държава беше уважен от много гости от страната и чужбина. На приема присъстваха областният управител на Сливен Марин Кавръков, областният управител на Бургас Константин Гребенаров, заместник-областният управител на Сливен Христо Карабекиров, кметът на Бургас Димитър Николов. Г-н Кавръков тогава връчи поздравителен адрес на турския консул и отправи своите пожелания за запазване на традиционно добрите отношения между двете съседни държави.

Днес на проведената работна среща, в присъствието на заместник-областните управители Христо Карабекиров и Пейчо Пейчев турският консул изрази своето задоволство пред областния управител от отличните отношения между двете съседни държави. Г-н Улусой е бил представител на турските дипломатически мисии в Ирак, Великобритания, Италия и Австрия преди да бъде назначен за консул в Бургас. Той остана впечатлен от богатата история и култура, която притежава Сливен и благодари на г-н Кавръков за предоставената от него изчерпателна информация. Двамата обсъдиха интереса на турски бизнесмени към съвместни инфраструктурни проекти на територията на страната ни и вече предприетите постъпки от българското правителство за облекчаването на визовия режим за инвеститорите у нас.

След срещата в заседателната зала на Областна администрация – Сливен г-н Кавръков заведе госта в Националния музей на текстилната индустрия, който е уникален по рода си в България и заедно разгледаха експозицията на текстилни машини и съоръжения.

Photos

Работна срещаРаботна срещаРаботна среща