Не сте влезли в системата

Sliven online

Sliven online
 

Начало

Категории новини

Други категоризации

Новинарски сайтове

Други източници на новини

Източници на новини

Търсене

Преводач

RSS

Сливен. Новини от източника. Последни новини

Затягат мерките по водните обекти

16 ноември 2012 15:30,
Излъчване: Област Сливен преди 11 години, брой четения: 943
Работна среща

В изпълнение на Заповед № Р-118 / 09.05.2012 г. на министър-председателя на Република България, областният управител назначи междуведомствена комисия, която направи есенен преглед на техническото и експлоатационно състояние на водните обекти- язовири, хвостохранилища, шламохранилища, сгуроотвали, ВиК системи, открити рудници, кариери (водоеми и езера) за добив на инертни материали и др. на територията на област Сливен. Комисията е констатирала, че всички потенциално опасни язовири са пълни с безопасно и под безопасното водно ниво, имат свободни обеми за поемане на водни количества при валежи и снеготопене. Констатирано е недобро техническо състояние на някои от съоръженията, за привеждането им в изправност са направени предписания.

В изпълнение на Решение №130 / 10.02.2012 г. на Министерски съвет за предприемане на превантивни мерки за недопускане възникване на бедствени ситуации и човешки жертви при очакваните валежи и снеготопене, са набелязани превантивни мерки както следва:

- длъжностни лица от общинските администрации са предупредени ежедневно да координират с кметовете на населени места, в землищата на които има водни обекти, наблюдение на водните нива;

- общинските администрации са предупредени да вземат мерки относно стриктно спазване на изискванията за експлоатация на водните обекти общинска собственост;

- постъпилата информация своевременно се изпраща до ОУ „ПБЗН“ Сливен;

Предприети са мерки при необходимост организацията и провеждането на евакуация на населението от застрашените райони да се извърши съгласно утвърдените планове за защита при бедствия на общините.

За резултатите от извършената проверка областният управител изпрати доклад до министър Цветан Цветанов, а предписанията на специализираната комисия ще бъдат изпратени на кметовете на общини и ръководители на съответните институции за изпълнение.

Снимки

Проверки