» home » news » news
EN flagBG flag
Не сте влезли в системата

Sliven. News from the source. Last news

Областният управител одобри плана за новообразуваните имоти по §4

30 April 2009 15:40,
Emission of: District Sliven 15 years ago, number of readings: 1130

Със своя заповед от 29 април т.г. областният управител Христина Чолакова одобри плана на новообразуваните имоти, предоставени за ползване на граждани въз основа на актове по §4 от Преходните и заключителни разпоредби на ЗСПЗЗ, за местностите „Чинтулово”, „Девичково” и „Дъбака” в землището на Сливен. Заинтерисованите лица могат да подават жалби срещу одобрения план на новообразуваните имоти чрез областния управител пред Административен съд-Сливен в 14-дневен срок от обнародването на заповедта.

С договор от 15 юли 2008г. беше възложено на „Геострой-инженеринг” ЕООД Ямбол изработването на помощен план, съдържащ данни за имотите, предоставени за ползване, имотите, съществували преди образуването на ТКЗС и ДЗС, както и план на новообразуваните имоти за територия по §4 от ПЗР на ЗСПЗЗ в трите споменати по-горе местности. Съгласно договора това трябваше да стане до 30 ноември 2008г.

Планът е разгледан и приет от комисия, назначена със заповед на областния управител след процедиране съгласно чл. 28б от ППЗСПЗЗ. Постъпилите 12 възражения са разгледани от комисията, като изпълнителят в определения срок е нанесъл съответните поправки в плана. Предстои обнародването на заповедта в Държавен вестник.