» home » news » news
EN flagBG flag
Не сте влезли в системата

Sliven. News from the source. Last news

Областният управител Марин Кавръков участва в младежки дебат в рамките на седмицата „Европа – България”

06 December 2012 14:53,
Emission of: District Sliven 11 years ago, number of readings: 937
Младежки дебат

На един от най-светлите български празници Никулден в зала „Май” се състоя поредното събитие, част от програмата посветена на седмицата „Европа – България”.

В рамките на Работна програма за 2012 г. на Комуникационната стратегия на Република България за Европейския съюз Областна администрация - Сливен, в сътрудничество с общините и читалищата в областта, организира седмица „Европа – България“. Поредицата от културни и информационни събития е посветена на 5-те години членство на Република България в Европейския съюз.

В зала „Май” се проведе младежки дебат на тема „Европейският парламент ще се справи с демографския проблем“ – с участието на ученици от сливенските училища, разделени в два отбора, които защитават интересите на правителството и опозицията. Учениците бяха представители на клубовете по дебати от Младежки дом – Сливен и Младежки парламент – Сливен.

Областният управител на Сливен Марин Кавръков предпочете вместо приветствие към участниците да се включи активно в дебата с младежите и да дискутират политиките на Европейския парламент, насочени към повишаването на жизнения стандарт и раждаемостта, както и ограничаване на емиграцията с цел преодоляване на демографската криза в страните от Европейския съюз. Заместник-кметът на общината Иван Славов също присъства на дебата и пожела успех на младежите. От заформилата се дискусия стана ясно, че средните статистически показатели у нас и в Европа са сходни, а именно по 1.6 деца на семейство. Застаряването на населението е основен проблем и един от приоритетите на правителството трябва да бъде повече млади и високообразовани личности да остават да живеят в България, да работят и отглеждат децата си у нас.

След дебата беше открита кулинарна изложба с ястия от страните от ЕС, като вкусното меню беше подготвено от децата от Помощно училище „Власаки Шуманов“ – Сливен, със съдействието на учениците от Професионалната гимназия по хотелиерство и ресторантьорство.

Photos

Младежки дебатМладежки дебатМладежки дебатМладежки дебатМладежки дебатМладежки дебатМладежки дебатМладежки дебатМладежки дебатМладежки дебатМладежки дебатМладежки дебатМладежки дебат