» home » news » news
EN flagBG flag
Не сте влезли в системата

Sliven. News from the source. Last news

На Никулден областният управител и кметът откриха фотоизложбата „Дивото 2012”

07 December 2012 10:13,
Emission of: District Sliven 11 years ago, number of readings: 997
Фотоизложба

На Никулден в зала „Сирак Скитник” на Художествената галерия „Димитър Добрович” беше открита изложбата от Третия международен фотографски салон „ДИВОТО 2012”. Конкурсът е организиран от Българска фотографска академия. Фотографиите са дело на сериозни автори и добра техника. На откриването присъстваха областният управител на Сливен Марин Кавръков, кметът на Сливен Кольо Милев, заместник-кметът Иван Славов, председателят на фотографската академия Явор Попов, един от наградените автори - Цончо Балканджиев и Георги Илиев, член на академията.

Българската фотографска академия е член на Международната Федерация за Фотографско Изкуство FIAP.

В тазгодишния фото салон са участвали 777 фотографии на 102 автори от 25 държави, сред които Китай, Америка, Тайван, Австралия, Индия, както и страни от Европа. От тях журито избра 145 фотографии, които освен в изложбата, са и в специализиран каталог, посветен на надпреварата. Авторите на тези фотографии са 64 души от 18 страни”, каза Явор Попов, председател на Българската фотографска академия.

По регламент наградите на FIAP се връчват в няколко категории. Със златен медал в раздел „Диви животни” победител е Кристобал Серано от Испания със своята фотография „Преследването”. Сребърен медал печели сънародникът ни Младен Василев с фотографията “Атака”. Бронзовото отличие е за Чениян Чен от Китай с „Да избягаме от Кения”.

Академията връчва и почетни дипломи на автори от Индия, Тайван и Великобритания, Австралия и на Цончо Балканджиев от България.

Първенците в раздел „Животни в зоопарк” са Гордън Брамен от Англия с фотографията „Снежен леопард”, Лудвиг Лох от Германия с „Глутница” и Илдико Сукай от Унгария с „Мразовито”.

Вайълет Уилсън от Австралия е златният медалист в раздела „Пейзаж” с фотографията „Безплодни ниви”, сребърния медал е за Хонгджин Юе от Китай – „Марш” и бронзов – отново за унгарския автор Илдико Сукай.

Медалите са изработени от френския монетен двор. Със специална грамота за най-добре представил се автор се удостоява Кристобал Серано от Испания. Специалната награда на Български ловно-рибарски съюз се присъжда на Младен Василев.

Национално Сдружение Фотографска Aкадемия е организация с идеална цел, учредена на 12 март 1999 год. Сдружението е създадено да популяризира и съхранява фотографското изкуство в България и чужбина.

Photos

ФотоизложбаФотоизложбаФотоизложбаФотоизложбаФотоизложбаФотоизложбаФотоизложбаФотоизложбаФотоизложбаФотоизложбаФотоизложбаФотоизложбаФотоизложбаФотоизложба