Не сте влезли в системата

Sliven online

Sliven online
 

Начало

Категории новини

Други категоризации

Новинарски сайтове

Други източници на новини

Източници на новини

Търсене

Преводач

RSS

Сливен. Новини от източника. Последни новини

МС прие предложението за откриване на филиал в Сливен към Медицинския университет-Варна

12 декември 2012 15:44, Връзки с обществеността
Излъчване: ПП "ГЕРБ"-Сливен преди 11 години, брой четения: 1687
---

В Сливен ще бъде открит филиал на Варненския медицински университет, съобщава сайтът на Министерски съвет. На днешното си заседание кабинетът прие проект на решение за предложение за откриване на филиал-Сливен в структурата на Медицинския университет „Проф. д-р Параскев Стоянов”-Варна. Правителството ще внесе проекта за гласуване от Народното събрание.

Във филиала ще се подготвят бакалаври по специалностите от регулираните професии „медицинска сестра” и „акушерка” от професионално направление „Здравни грижи”. Определеният капацитет на всяка от специалностите от агенцията по акредитация е 80 студенти. Предложението е внесено от министъра на образованието, младежта и науката Сергей Игнатов.

Инициативата е на народния представител от ПП ГЕРБ-Сливен Десислава Танева след проучване на общественото мнение за необходимостта от разкриване на подобно учебно заведение, на Академичния съвет на Медицинския университет и е подкрепена положително от Националната агенция за оценяване и акредитация. Филиалът се открива, за да се отговори на нарастващата потребност от медицински сестри и акушерки в региона на Сливен.