» home » news » news
EN flagBG flag
Не сте влезли в системата

Sliven. News from the source. Last news

Заседание на oбластната комисия за безопасност на движението по пътищата

20 December 2012 14:46,
Emission of: District Sliven 11 years ago, number of readings: 934
Заседание на комисия

Днес от 11 часа в конферентната зала на Областна администрация се проведе заседание на oбластната комисия за безопасност на движението по пътищата. Заседанието откри областният управител Марин Кавръков, присъства и заместник-областният управител Христо Карабекиров.

В началото на срещата г-жа Моника Сярова, директор на секретариата на БЧК Сливен обяви връчването на помощите на 5 деца от област Сливен, които получават финансова подкрепа след тежки увреждания при пътни инциденти. Общата сума на помощта е 3200 лв. Г-н Кавръков пожела на децата и на техните семейства да отпразнуват в добро здраве предстоящите празнични дни.

По първа точка от дневния ред, г-н Николай Колев – началник сектор „ПП” ОД МВР – Сливен, направи анализ на състоянието на безопасността на движението по пътищата на oбласт Сливен от началото на годината. Той информира присъстващите, че с въвеждането на АМ „Тракия” в редовна експлоатация ПТП в областта са намалели с 18 % , а с 35 % са намалели броя на убитите. От полицията в Сливен отчитат 12 души загинали по – малко в сравнение със същия период на предходната 2011 г. В периода от въвеждане на кръгово движение на пътен възел Петолъчката до момента е регистрирано само едно леко ПТП, което доказва, че решението на властите за промяната е било правилно. В oбщина Сливен също има подобрение - 55 % намаление на убитите. Подобрена е безопасността на движение и по път ІІ-66, където ПТП са намелели с 39%. По втора точка от дневния ред, членовете на комисията направиха отчети на изпълнението на мероприятията от Плана за действие за периода май-декември 2012 г. за изпълнение на Областната стратегия за подобряване на безопасността на движението по пътищата в област Сливен 2012-2013 г.

На заседанието беше взето решение oбластната комисия по безопасност на движението да излезе с предложение към Агенция „Пътна инфраструктура” за предприемане на своевременни мерки и внасяне на корекция в организацията на движение по път ІІ-53 в района на село Крушаре с цел изграждане на светофарна уредба за пешеходци.

Photos

Заседание на комисияЗаседание на комисияЗаседание на комисия