» home » news » news
EN flagBG flag
Не сте влезли в системата

Sliven. News from the source. Last news

Славянски културен десант ще се проведе на 26 май в Сливен

25 May 2009 12:45,
Emission of: District Sliven 14 years ago, number of readings: 1029

Славянски културен десант ще се проведе на 26 май в Сливен. Форумът ще протече в рамките на третия Международен фестивал на поезията „Славянска прегръдка”, който преминава във Варна от 21 до 26 май. Фестивалът се е утвърдил като най- крупното международно събитие у нас, посветено на 24 май-Деня на славянската писменост и българската просвета и култура. След установени контакти на областния управител на Сливен Христина Чолакова с председателя на Славянската литературна и артистична академия Елка Няголова, стана възможно със съдействието и на Община Сливен, провеждането на Културния десант в Сливен.

По този повод гости на града утре ще бъдат поетът-дипломат Владимир Масалов от Русия, младата поетеса и писателка Анна Багряна от Украйна и д-р Мичо Цвйетич от Сърбия. И тримата са участници в тазгодишния Международен фестивал. По време на престоя си в Сливен те ще посетят местни музеи и галерии. За 17 часа в зала „Май” е предвидена Творческа среща на сливенската културна общественост с тримата гости.

Особено емоционален момент за участниците във фестивала „Славянска прегръдка” е връчването на Международните литературни награди- голямата награда „Летящо перо” и съпътстващите я Сребърни летящи пера. Наградите ще бъдат връчени тази вечер, 25 май, в Градската художествена галерия във Варна.