Не сте влезли в системата

Sliven online

Sliven online
 

Начало

Категории новини

Други категоризации

Новинарски сайтове

Други източници на новини

Източници на новини

Търсене

Преводач

RSS

Сливен. Новини от източника. Последни новини

„Топ 100 – лицето на бизнеса” – класация на водещите фирми в област Сливен

21 декември 2012 14:40,
Излъчване: Област Сливен преди 11 години, брой четения: 1099
снимка

На 21.12.2012 г., в конферентната зала на Областна администрация се проведе годишната церемония по връчване на грамоти на фирмите от област Сливен с най-голям принос в развитието на местната икономика.

При откриването на събитието г-н Кавръков изтъкна, че чрез тази инициатива иска да се отдаде дължимото на реалния бизнес и да се запознае обществото с неговите постижения. Въпреки трудностите, предизвикани от световната икономическа криза, хората от реалния сектор са тези, които произвеждат блага и създават работни места.

В началото на събитието беше представен интернет сайта „Сливен – място за Вашия успешен бизнес“. Той е разработен по идея и с материали изготвени от екипа на Областна администрация и с техническата подкрепа на „Сливен – нет“. Целта на сайта е да представи региона и неговите конкурентни предимства, като съсредоточи на едно място информацията, от която се интересува всеки инвеститор при избора си на място за правене на бизнес.

Класацията на водещите фирми от областта, наречена „Топ 100 – лицето на бизнеса” също е част от съдържанието на този сайт. Тя се прави на базата на официална информация от Националния статистически институт и в нея са взети предвид последните публикувани данни по показателите: печалба, приходи, осигурени работни места и инвестиции. По същите показатели е направена класация и на първите 10 фирми във водещите за областта отрасли. Освен това са отличени по 10 фирми в следните категории: „Износ на продукция“, „Средна работна заплата“ и „Иновации“.

На церемонията по връчване на грамотите бяха поканени ръководителите на фирми, попаднали на първо място в различните категории. Много от тях споделиха удовлетворението си от жеста на внимание и признание за техния труд от страна на държавата, в лицето на Областния управител.

Снимки

снимкаснимкаснимкаснимкаснимкаснимкаснимкаснимкаснимкаснимкаснимкаснимкаснимкаснимкаснимка

Файлове