» home » news » news
EN flagBG flag
Не сте влезли в системата

Sliven. News from the source. Last news

Областна администрация Сливен осигурява заетост на 45 безработни лица през 2013 година

04 January 2013 16:34,
Emission of: District Sliven 11 years ago, number of readings: 1081

Три регионални програми за заетост са одобрени и ще се реализират в област Сливен с финансиране от Държавния бюджет през 2013 г.

Общо 65 работни места за период от 6 месеца ще бъдат разкрити чрез реализацията на програмите:

Регионална програма за заетост – Областна администрация Сливен

Регионална програма за заетост – община Сливен

Регионална програма за заетост – община Котел.

На проведено заседание в началото на октомври 2012 г. Постоянната комисия по заетост одобри трите постъпили за област Сливен предложения за регионални програми за заетост, след което те бяха изпратени в Министерството на труда и социалната политика за разглеждане, одобряване и включване в Националния план за действие по заетостта. С писмо от Министерството постъпи информация, че програмите са одобрени и ще бъдат финансирани през 2013 г.

Регионалната програма, разработена от Областна администрация Сливен ще осигури заетост на 45 безработни лица в дейности, свързани с подпомагане дейността на Регионален исторически музей Сливен и Исторически музей Нова Загора - поддръжка на музейни обекти, работа с посетителите и подпомагане осъществяването на процеса на археологически изследвания /разкопки/. Финансирането от Държавния бюджет е в размер на 108 810 лв.

Десет работни места ще бъдат разкрити по програмата на община Сливен, като дейностите ще се осъществяват в пенсионерски клубове в гр. Сливен и населени места от общината. Финансирането от Държавния бюджет е в размер на 24 180 лв.

Регионалната програма на община Котел ще осигури заетост на 10 безработни лица в дейности, свързани с почистване и поддържане на дворните пространства и градинките около молитвени храмове в населени места в общината. Средствата от Държавния бюджет са в размер на 24 180 лв.