Не сте влезли в системата

Sliven online

Sliven online
 

Начало

Категории новини

Други категоризации

Новинарски сайтове

Други източници на новини

Източници на новини

Търсене

Преводач

RSS

Сливен. Новини от източника. Последни новини

Сливен е място за вашия успешен бизнес

10 януари 2013 18:45,
Излъчване: Област Сливен преди 11 години, брой четения: 930
Сливен

На 10 януари областният управител на Сливен Марин Кавръков проведе работна среща с Борислав Стефанов - изпълнителен директор на Българската агенция за инвестиции. Областният управител го запозна с инвестиционния климат в област Сливен, като подчерта факта, че в момента Сливен е общината с най-ниски данъци и такси в цяла България, разполага с пътна инфраструктура, която ако бъде изчислена на хиляда души население е една от най-добрите в страната, съществува наличие на огромен потенциал от подготвени инженерни и технически кадри и експортно ориентирани големи предприятия.

Г-н Кавръков и г-н Стефанов се споразумяха в близко време да се организира в Областна администрация Сливен информационен ден за представяне на благоприятната бизнессреда в областта, на което събитие ще бъдат поканени да присъстват големи инвеститори, проявяващи интерес към региона, търговски аташета и инвестиционни фондове. От наша страна участие ще вземат представители на местния бизнес, обществени организации в стопанската сфера, експерти от общините и др.

Обмисля се в предстоящите месеци и посещение на министъра на икономиката, енергетиката и туризма Делян Добрев в Сливен. Срещата днес в агенцията за чуждестранни инвестиции се организира и със съдействието на народните представители Десислава Танева и Диан Червенкондев.