» home » news » news
EN flagBG flag
Не сте влезли в системата

Sliven. News from the source. Last news

Награда за Областна администрация Сливен

12 January 2013 00:33,
Emission of: District Sliven 11 years ago, number of readings: 1266
Конференция

На 11 януари 2013 година в зала „Средец“ на хотел „Шератон София Хотел Балкан“ в столицата се проведе заключителна конференция по проект „Създаване на капацитет за бъдещето – провеждане на студентски стажове в държавната администрация“. Бенефициент по проекта е администрацията на Министерски съвет, като реализацията се осъществява с безвъзмездната финансова помощ на Оперативна програма „Административен капацитет“, която е съфинансирана от Европейския съюз чрез Европейския социален фонд.

Заключителната конференция по проекта беше открита от главния секретар на МС Росен Желязков и Лилия Борисова – секретар на Съвета за административна реформа и съветник в кабинета на заместник министър-председателя и министър на финансите Симеон Дянков.

Организаторите от ОПАК и консорциум СМАРТ представиха резултатите от проекта и създадения портал за студентски стажове в държавната администрация в интернет.

В края на конференцията се състоя официална церемония по връчване на грамоти на държавните институции, които са участвали в проекта и са обучавали студенти.

Областна администрация Сливен е класирана според оценките на студентите в техните анкети на първо място с максималния брой десет точки по десетобалната система и изпреварва в оспорвана надпревара и силна конкуренция всички останали областни администрации. Присъдена е грамота на Областна администрация Сливен за съществен принос при реализирането на студентската програма по проекта. Г-жа Лилия Борисова връчи грамотата лично на областния управител на Сливен г-н Марин Кавръков, който от своя страна благодари за признанието и специално поздрави тримата студенти, участвали в стажа и дали своята висока оценка за работата на администрацията – Златина Петрова, Стилияна Тодорова и Иван Чолаков.

Община Марица бе отличена с първо място сред общинските администрации. Министерството на труда и социалната политика, агенцията за бежанците, комисията за защита на личните данни също бяха отличени с грамоти в техните категории.

Организаторите изказаха своята благодарност за съдействието на три от университетите в страната – УНСС, СУ „Св.Климент Охридски“ и НБУ.

Photos

КонференцияКонференцияКонференцияКонференцияКонференцияКонференция