» home » news » news
EN flagBG flag
Не сте влезли в системата

Sliven. News from the source. Last news

Областният управител на Сливен Марин Кавръков бе домакин на среща на членовете от Дружеството за приятелство с Русия и ОНД

16 January 2013 14:43,
Emission of: District Sliven 11 years ago, number of readings: 904
Среща с Дружество за приятелство с Русия

На 16 януари 2013 година в конферентната зала на Областна администрация Сливен се състоя среща на членовете на Дружеството за приятелство с Русия и народите от ОНД. Председателят на дружеството Стоян Георгиев представи приоритетите и програмата за новата година, както и предстоящите за организиране събития и чествания.

Областният управител Марин Кавръков приветства присъстващите и даде своите предложения за отбелязване на юбилейни дати през 2013 година като годишнините от рождението на Сирак Скитник, Стефан Киров и кръглата годишнина от Великоморавската мисия на Светите братя Константин – Кирил Философ и Методий.

Всички гласуваха единодушно и приеха отправените предложения, след което г-н Кавръков награди с грамоти заслужили местни културни дейци, допринесли за развитието и подобряването на българо-руските отношения и културни контакти.

Областният управител показа снимки и видеоматериали от посещението на сливенската делегация в Москва и разказа на аудиторията за откриването на изложбата със сливенските икони, което беше едно от най-значимите събития в културния календар на руската столица през изминалата година и едно огромно признание за Сливен и цяла България.

Photos

Среща с Дружество за приятелство с РусияСреща с Дружество за приятелство с РусияСреща с Дружество за приятелство с РусияСреща с Дружество за приятелство с РусияСреща с Дружество за приятелство с РусияСреща с Дружество за приятелство с РусияСреща с Дружество за приятелство с РусияСреща с Дружество за приятелство с РусияСреща с Дружество за приятелство с РусияСреща с Дружество за приятелство с РусияСреща с Дружество за приятелство с РусияСреща с Дружество за приятелство с РусияСреща с Дружество за приятелство с РусияСреща с Дружество за приятелство с Русия