Не сте влезли в системата

Sliven online

Sliven online
 

Начало

Категории новини

Други категоризации

Новинарски сайтове

Други източници на новини

Източници на новини

Търсене

Преводач

RSS

Сливен. Новини от източника. Последни новини

Водата от язовир „Асеновец” е годна за пиене

18 януари 2013 14:52,
Излъчване: Област Сливен преди 11 години, брой четения: 923
Асеновец

На 18 януари областният управител на Сливен Марин Кавръков получи писмо от управителя на „Водоснабдяване и канализация – Сливен” ООД инж. Петър Митев. В писмото от ВИК уведомяват областния управител за възможно замътване на питейната вода, което обаче не е вредно за гражданите.

Вследствие на интензивните валежи, паднали на 15, 16 и 17.01.2013 год. във водосбора на яз.”Асеновец” е възможно да бъде забелязана повишена опалисценция на доставяната вода. Питейната вода се контролира и обеззаразява и е годна за пиене.

При промяна в състоянието на водата на яз.”Асеновец” от ВИК ще информират своевременно областния управител и гражданите, които в момента нямат причини за безпокойство относно качеството на водата за битови потребности.

Към днешна дата яз. „Асеновец” има около 18 милиона кубични метра вода. Капацитетът на язовира е 28 мил. куб. м. Въпреки обилните валежи в Балкана вчера и днес няма опасност от преливане. Валежите са добре дошли за нас и очакванията са до май – юни яз. „Асеновец” да се напълни, защото прогнозите на метеоролозите са за предстоящо горещо и сухо лято през тази година.