Не сте влезли в системата

Sliven online

Sliven online
 

Начало

Категории новини

Други категоризации

Новинарски сайтове

Други източници на новини

Източници на новини

Търсене

Преводач

RSS

Сливен. Новини от източника. Последни новини

ЧЕСТИТ ПРАЗНИК!

18 януари 2013 10:00,
Излъчване: ПХГ "Дамян Дамянов" преди 11 години, брой четения: 1897
ДАМЯН ДАМЯНОВ

Скъпи ученици и колеги,

Уважаеми родители,

 

 

На 18 януари християнската общност отбелязва светъл празник – Атанасовден, на 18 януари ликува българската литературна общност с рожденния ден на поета Дамян Дамянов, ликува нашето училище – най-младата сливенска гимназия, която носи името на безсмъртния поет и отбелязва 16-та годишнина от своето създаване.

 

 

Честването на празника за нас е повод за равносметка, но и повод за нови надежди, планове и мечти.

 

 

Училището ни бе създадено в години на преход, в условия на демографски срив и глобална криза – в материален и най-вече в ценностен план. И се утвърди! Въпреки неяснотите през първите години от създаването му относно неговото бъдеще; въпреки неравностойното положение, в което се намирахме в условията на конкуренция спрямо училища с традиции и дългогодишен стабилитет, защото ние вярвахме… Вярвахме, че когато в основата на една училищна стратегия застава преклонението пред българското и българщината, пред изконните и универсални човешки ценности, зачитането на човешкото достойнство и свобода няма как този храм на човешкото знание и човеколюбие да не пребъде! Благодарение на доверието на родители и ученици, на неуморния труд и професионализма на своите учители, на подкрепата на служители в различни институции и цялата закърмена с афинитет към духовността сливенска общественост само за 16 години нашето училище си спечели името на едно от авторитетните сливенски училища, всяващо респект и самочувствие. Това съвсем не означава, че няма какво още да искаме и към какво да се стремим. Въпреки че се опитваме учебният процес да е все по- модернизиран – използваме интерактивни методи на обучение, в които учениците са не просто обучаеми, а партньори, а учителите фасилитатори; разполагаме със съвременно оборудвана мултимедийна зала, с електронни дъски, с електронните версии на част от учебниците и т.н., ние посрещаме празника в очакване да бъде саниран втори корпус на училището и основно отремонтиран физкултурният салон.

Променят се технологиите, променяме се и ние, за да бъдем адекватни на XXI-ото столетие и да отговорим на потребностите на учениците ни и на обществото. Благодарение на упорития труд, който всички полагаме постигаме все по-високи резултати във външните оценявания. Зрелостниците ни продължават обучението си в различни университети у нас и в чужбина.

 

 

От името на педагогическия колектив и училищното ръководството желая на всички здраве, сили и успехи през настоящата 16-та за училището ни учебна година!

 

 

ЧЕСТИТ ПРАЗНИК!

Д-р Екатерина Иванова Петкова - Директор и основател на гимназията