Не сте влезли в системата

Sliven online

Sliven online
 

Начало

Категории новини

Други категоризации

Новинарски сайтове

Източници на новини

Търсене

Преводач

RSS

Сливен. Новини от източника. Последни новини

Заседание на постоянната областна комисия по транспорт

30 януари 2013 15:31,
Излъчване: Област Сливен преди 11 години, брой четения: 954
Заседание на комисия

На 30 януари в заседателната зала на Областна администрация Сливен се проведе заседание на постоянната областна комисия по транспорт. Задачите на комисията са

да разработва и предлага за утвърждаване от областния управител маршрутните разписания на линиите от областната транспортна схема, както и периодично да обсъжда постъпилите от общините мотивирани предложения за изменения и допълнения в маршрутните разписания в областната и републиканската транспортни схеми.

Комисията по транспорт също така осъществява координация на маршрутните разписания в областната транспортна схема и разрешава възникналите между общините спорове при разработването им. На заседанията се правят предложения за промени в маршрутните разписания на съществуващите линии от републиканската транспортна схема и откриване на нови пред Изпълнителна агенция „Автомобилна администрация” за утвърждаване от Министъра на транспорта, информационните технологии и съобщенията.

Във връзка с правомощията на комисията, на заседанието днес беше разгледан сигнал от общинска фирма „Пътнически превози“ЕООД Сливен за нелоялна конкуренция от страна на превозвач, осъществяващ превоз на пътници по направлението Сунгурларе-Сливен. Разписанието е от републиканската транспортна схема от квотата на област Бургас. Взето бе решение областният управител да внесе в Изпълнителна агенция „Автомобилна администрация“ предложение за промяна на разписанието, изпълнението на което е в нарушение на нормативните разпоредби и вследствие на което „Пътнически превози“ ЕООД понася икономически загуби. Комисията разгледа и подобен сигнал от ЕТ „Леонидов“, по който също се набелязаха конкретни мерки.

По повод промените в Наредба №2 за условията и реда за утвърждаване на транспортни схеми и за осъществяване на обществени превози на пътници с автобуси бяха обсъдени в делови порядък дейностите, които предстоят във връзка с разработването на нови областна и републиканска транспортни схеми.