Не сте влезли в системата

Sliven online

Sliven online
 

Начало

Категории новини

Други категоризации

Новинарски сайтове

Други източници на новини

Източници на новини

Търсене

Преводач

RSS

Сливен. Новини от източника. Последни новини

Вицепремиерът Симеон Дянков връчи български паспорт на инвеститора на годината за Сливенска област Едоардо Миролио

30 януари 2013 11:25,
Излъчване: Област Сливен преди 11 години, брой четения: 1358
Симеон Дянков в Сливен

Вицепремиерът и министър на финансите Симеон Дянков връчи официално българския паспорт на големия италианския инвеститор Едоардо Миролио. Бизнесменът получи българско гражданство на 10 януари тази година за особени заслуги към икономиката на страната. Едоардо Миролио и министър Дянков направиха обиколка на фабриката в Сливен. Те бяха придружавани от народният представител от ПП ГЕРБ-Десислава Танева, областният управител Марин Кавръков, кметът на Сливен Кольо Милев и представители на местните медии.

Вицепремиерът заяви, че инвеститори като Едоардо Миролио са рядкост не само за България и Сливен, но и в Европа, предвид световната икономическа и финансова криза.

Той информира, че през последните две-три години има значителен интерес към България в два сектора. Единият е софтуерно производство, в което нашите специалисти могат да се конкурират в световен мащаб. През последните години в София са разкрити около 40 000 нови работни места от световни фирми в тази сфера. Вторият сектор е производство на автомобилни части.

Вицепремиерът отбеляза още, че има нова вълна на инвеститори, които идват главно от САЩ , проявяващи интерес към големи инвестиции в България и намерения за получаване на българско гражданство.

Министър Дянков пристигна в Сливен след посещение в Казанлък, където участва в дискусия на тема „Долината на тракийските царе - нови възможности за културен туризъм". Журналисти припомниха, че според покойния археолог д-р Георги Китов Долината на тракийските царе включва и Сливен. По повод на това министър Дянков заяви, че вече е провеждал предварителен разговор с народния представител Десислава Танева по темата и до два месеца, съвместно с общината, ще се организира такава дискусия и в Сливен.

След пресконференцията за медиите вицепремиерът бе поканен от началникът на РИО – Сливен Бисерка Василева да разгледа създадения от учениците музей в едно от най – елитните училища в Сливен – ПМГ „Добри Чинтулов”.

Снимки

Симеон Дянков в СливенСимеон Дянков в СливенСимеон Дянков в СливенСимеон Дянков в СливенСимеон Дянков в СливенСимеон Дянков в СливенСимеон Дянков в СливенСимеон Дянков в СливенСимеон Дянков в СливенСимеон Дянков в СливенСимеон Дянков в СливенСимеон Дянков в СливенСимеон Дянков в СливенСимеон Дянков в СливенСимеон Дянков в СливенСимеон Дянков в СливенСимеон Дянков в СливенСимеон Дянков в СливенСимеон Дянков в СливенСимеон Дянков в Сливен