» home » news » news
EN flagBG flag
Не сте влезли в системата

Sliven. News from the source. Last news

Заседание на постоянната областна комисия по транспорт

30 January 2013 15:31,
Emission of: District Sliven 11 years ago, number of readings: 955
Заседание на комисия

На 30 януари в заседателната зала на Областна администрация Сливен се проведе заседание на постоянната областна комисия по транспорт. Задачите на комисията са

да разработва и предлага за утвърждаване от областния управител маршрутните разписания на линиите от областната транспортна схема, както и периодично да обсъжда постъпилите от общините мотивирани предложения за изменения и допълнения в маршрутните разписания в областната и републиканската транспортни схеми.

Комисията по транспорт също така осъществява координация на маршрутните разписания в областната транспортна схема и разрешава възникналите между общините спорове при разработването им. На заседанията се правят предложения за промени в маршрутните разписания на съществуващите линии от републиканската транспортна схема и откриване на нови пред Изпълнителна агенция „Автомобилна администрация” за утвърждаване от Министъра на транспорта, информационните технологии и съобщенията.

Във връзка с правомощията на комисията, на заседанието днес беше разгледан сигнал от общинска фирма „Пътнически превози“ЕООД Сливен за нелоялна конкуренция от страна на превозвач, осъществяващ превоз на пътници по направлението Сунгурларе-Сливен. Разписанието е от републиканската транспортна схема от квотата на област Бургас. Взето бе решение областният управител да внесе в Изпълнителна агенция „Автомобилна администрация“ предложение за промяна на разписанието, изпълнението на което е в нарушение на нормативните разпоредби и вследствие на което „Пътнически превози“ ЕООД понася икономически загуби. Комисията разгледа и подобен сигнал от ЕТ „Леонидов“, по който също се набелязаха конкретни мерки.

По повод промените в Наредба №2 за условията и реда за утвърждаване на транспортни схеми и за осъществяване на обществени превози на пътници с автобуси бяха обсъдени в делови порядък дейностите, които предстоят във връзка с разработването на нови областна и републиканска транспортни схеми.