Не сте влезли в системата

Sliven online

Sliven online
 

Начало

Категории новини

Други категоризации

Новинарски сайтове

Други източници на новини

Източници на новини

Търсене

Преводач

RSS

Сливен. Новини от източника. Последни новини

Инспекция бе направена на опасен участък от главния път в село Крушаре

08 февруари 2013 18:45,
Излъчване: Област Сливен преди 11 години, брой четения: 975
Крушаре

На 8 февруари областният управител Марин Кавръков, заместник – областният управител Христо Карабекиров, директорът на ОПУ – Сливен Иван Киров, експерти от АПИ и инспектори от пътна полиция направиха инспекция на опасен участък от главния път Сливен – АМ „Тракия” в село Крушаре. Кметът на селото Димо Станков и местните жители отправят молба за съдействие към институциите заради голямата натовареност и интензивен трафик в този участък, което създава предпоставки за възникване на инциденти. Вече има няколко случая на блъснати пресичащи деца, които отиват на училище. В селото учат 164 малки деца, предимно от ромски произход, които за да отидат до класните стаи в училището от домовете си се налага да пресичат главния път.

Областният управител изтъкна, че още през 2010 година е написал писмо до АПИ и МТИТС с искане за обезопасяване на този участък с маркировка, знаци, светофар или шумо-изолиращи пана край пътя. Г-н Кавръков подчерта, че още тогава при строителството на АМ „Тракия” е акцентирал върху факта, че преобладаващата част от трафика ще се премести от новозагорското направление към Ямболско шосе.

В най – кратки срокове проверяващите се ангажираха да изготвят анализ, в който да бъде констатирана реалната опасност, която представлява участъкът. Следва да се предприемат спешни мерки с поставяне на мантинели на завоя с оглед ограничаване на преминаващите деца. Предстои да бъде взето дългосрочно решение за обезопасяването му с оглед осигуряване на безопасността на местните жители.

Снимки

КрушареКрушареКрушареКрушаре