Не сте влезли в системата

Sliven online

Sliven online
 

Начало

Категории новини

Други категоризации

Новинарски сайтове

Други източници на новини

Източници на новини

Търсене

Преводач

RSS

Сливен. Новини от източника. Последни новини

Заседание на Постоянната комисия по заетост към Областния съвет за развитие на Област Сливен

28 септември 2009 15:38,
Излъчване: Област Сливен преди 14 години, брой четения: 1171
Областен управител Марин Кавръков и зам. областен управител Пейчо Пейчев

На 28.09.2009 г. от 10.30 часа в Областна администрация се проведе Заседание на Постоянната комисия по заетост към Областния съвет за развитие на Област Сливен.

Заседанието се провежда по повод възможността на Постоянната комисия по заетост към Областния съвет за развитие ежегодно да предлага на Министерството на труда и социалната политика регионални програми за заетост, които да бъдат финансирани в рамките на Националния план за действие по заетостта /НПДЗ/ за следващата бюджетна година. Програмите се разработват на основание чл. 31, ал. 1 от Закона за насърчаване на заетостта, одобряват се от Постоянната комисия по заетост и се внасят за разглеждане и включване в Националния план за действие по заетостта от Министерството на труда и социалната политика съгласно.

Регионалните програми за заетост са инструмент, посредством който местните организации и общности могат да преодолеят специфичен проблем, свързан с пазара на труда, да повишат предлагането на труд и заетостта в региона, да обучат работната сила. Тяхната цел не е изграждането на инфраструктурни обекти, нямат инвестиционен характер и не трябва да дублират проекти по НП „От социални помощи към осигуряване на заетост”. Регионалните програми следва да отговарят на приоритетите в регионалния план за развитие, областната стратегия за развитие и общинските планове за развитие.

Областният управител г-н Марин Кавръков беше председател на заседанието на Постоянната комисия по заетост към Областния съвет за развитие на област Сливен и даде възможност на представителите на Общините Нова Загора, Котел и Твърдица да представят предложенията за регионални програми, разработени от съответната община.

Регионална програма за заетост „Почистване и поддържане на градски парк и поддържане на сервитута на четвъртокласната пътна мрежа в община Нова Загора”.

Регионална програма за заетост „Премахване на нерегламентирани сметища на територията на община Котел и ремонт на общинска пътна и улична мрежа”.

Регионална програма за заетост „Безопасно пътуване по общинските пътища на община Твърдица”.

Представител на Областна администрация представи Регионална програма за заетост „Родители в подкрепа на деца със специални образователни потребности”, разработена в партньорство с Общините: Сливен, Нова Загора и Котел.

Това са програмите, които ще бъдат предложени за финансиране в рамките на Националния план за действие по заетостта – 2010г. в област Сливен.

Снимки

Участници в заседаниетоУчастници в заседанието