Не сте влезли в системата

Sliven online

Sliven online
 

Начало

Категории новини

Други категоризации

Новинарски сайтове

Други източници на новини

Източници на новини

Търсене

Преводач

RSS

Сливен. Новини от източника. Последни новини

Учители бяха отличени с наградата „Софроний Врачански”

28 октомври 2016 16:46,
Излъчване: Община Сливен преди 7 години, брой четения: 703
...

За пета поредна година Регионалното управление на образованието - Сливен връчи наградата „Софроний Врачански“ за принос в системата на народната просвета. Заслужили учители и учителски колективи бяха отличени с наградата днес на тържество по повод 1 ноември – Ден на народните будители.

 

Грамотите, почетните знаци, както и специалната награда – плакет „Софроний Врачански” с грамота, бяха връчени от Пенка Иванова – началник отдел „Политики за стратегическо развитие” в МОН, Камен Костов – заместник областен управител на област Сливен, Пепа Чиликова – заместник-кмет на община Сливен и д-р Бисерка Михалева - началник на РУО-Сливен.

Наградата „Софроний Врачански“ се присъжда за високи постижения или цялостна високопрофесионална дейност в областта на просветата. Тя е индивидуална или колективна и се връчва на директори, учители и педагогически екипи от детските и учебни заведения на територията на област Сливен. Присъжда се по образователни степени.

В приветствието си към отличените Пенка Кирилова каза: „Вие сте съвременните будители. Поклон пред Вашия професионализъм, търпение и любов, с които изграждате бъдещето на България.“

Заместник областният управител Камен Костов също приветства наградените за високохуманната им дейност. Той поздрави и РУО-Сливен, че с тази награда отдават заслуженото за труда на учителите от област Сливен.

Приветствие към учители и директори отправи и заместник-кметът Пепа Чиликова като им пожела здраве и неуморност в стремежа за пробуждане съзнанието на децата и увери, че общината ще продължи усилията си за осигуряване на добри условия за учители и ученици.

За носител на Специалната награда – плакет „Софроний Врачански” и грамота бе определена Таня Еленска – учител в ПМГ „Добри Чинтулов” – гр. Сливен, за цялостен принос и дългогодишна дейност в областта на образованието.

ВСИЧКИ ОТЛИЧЕНИ - В ПРИКАЧЕНИЯ ФАЙЛ.

Снимки

......

Файлове

Наградени 2016 [16.5KB]

Microsoft Word Open XML Document