Не сте влезли в системата

Sliven online

Sliven online
 

Начало

Категории новини

Други категоризации

Новинарски сайтове

Други източници на новини

Източници на новини

Търсене

Преводач

RSS

Сливен. Новини от източника. Последни новини

Сливен чества 178 години от рождението на Хаджи Димитър

10 май 2018 20:00,
Излъчване: Община Сливен преди 5 години, брой четения: 646
---

Церемония по поднасяне на венци и цветя пред паметника на Хаджи Димитър и сливенските възрожденци се проведе тази вечер. Поводът е 178 години от рождението на Хаджи Димитър.

„10 май е паметна и светла дата за нашия град и за България. На 10 май се е родил Хаджи Димитър- нашият съгражданин, записал името си със златни букви в българската борба за национално освобождение. Неслучайно най- големият поет на България, най- емоционалният поет на Възраждането- Христо Ботев е посветил две свои стихотворения на Хаджи Димитър и на Васил Левски. Толкова високо Христо Ботев оценява личността и делото на Хаджи Димитър. Мисля, че никой от нас не се съмнява в оценката на Ботев. Неслучайно и нашите съграждани издигат този величествен паметник“. Това каза по време на церемонията кметът на Община Сливен Стефан Радев.

На площад „Хаджи Димитър“ тази вечер бяха председателят на Общински съвет- Сливен Димитър Митев, заместник- кметовете Румен Иванов, Пепа Чиликова и Стоян Марков, секретарят на Община Сливен Валя Радева, областният управител Чавдар Божурски, директорът на ОДМВР- Сливен старши комисар Димитър Величков, заместник- командирът на военно формирование 22 220 подп. Данчо Николов. Цветя поднесоха общински съветници, представители на институции, граждани.

След официалната част започна концертът на Детски танцов ансамбъл „Българче“ при Основно училище „Христо Ботев“ и Народно читалище „Хаджи Димитър-1937“.

10.05.2018 г.

Снимки

---------------