Не сте влезли в системата

Sliven online

Sliven online
 

Начало

Категории новини

Други категоризации

Новинарски сайтове

Други източници на новини

Източници на новини

Търсене

Преводач

RSS

Сливен. Новини от източника. Последни новини

Започва изграждането на нова канализация в част от квартал „Даме Груев“

16 октомври 2019 14:46, Връзки с обществеността (Община Сливен)
Излъчване: Община Сливен преди 4 години, брой четения: 581
---

С първа копка днес бе дадено началото на реконструкция на уличната канализационна мрежа на блок 6 в кв. „Даме Груев“. Това е първият етап от изпълнение на строително-монтажните работи за реконструкция на канализационната система в квартала.

Строителството на уличната канализационна мрежа в квартала е започнало преди около 50 години. Към момента голяма част от тръбите са амортизирани, което създава проблеми на жителите в блокове 1, 2, 3 и 6.

В тази връзка зам.-кметът Румен Иванов посочи, че Общината е възложила актуализация на проекта за реконструкция на канализацията там, с цел етапно реконструиране на отводнителната канализационна система в тази част от комплекса и осигуряване на необходимата пропускателна способност за отвеждане на отпадъчните води. Той подчерта, че Община Сливен ще продължи с поетапното изграждане на нови канализационни мрежи в различни части на града, което е и сред приоритетите на общинското ръководство.

Проектът за шести блок включва изпълнение на канализационен клон с дължина 179 метра, изпълнен с двуслойни муфирани тръби от полипропилен, сградни канализационни отклонения за блока с обща дължина 48 метра и ревизионни шахти.

Предвижда се строителните дейности да приключат в средата на декември тази година.

16.10.2019 г.

 

Снимки

---------