Не сте влезли в системата

Sliven online

Sliven online
 

Начало

Категории новини

Други категоризации

Новинарски сайтове

Други източници на новини

Източници на новини

Търсене

Преводач

RSS

Сливен. Новини от източника. Последни новини

Предприети са мерки за зимното поддържане на републиканските пътища в област Сливен

25 септември 2013 15:38,
Излъчване: Област Сливен преди 10 години, брой четения: 820
Снимка 4

На пресконференцията в областна администрация Сливен днес г-н Огнян Арабаджиев – заместник областен управител, информира за предприетите вече мерки за зимното поддържане на републиканските пътища на територията на област Сливен. Републиканските пътища в областта са 540,5 км. През зимен сезон 2013/2014 те ще се поддържат от ДЗЗД „Строителство и поддържане на пътища“ - Сливен, съгласно подписан Договор от 02.11.2011 год. За първа година ще се поддържа и участъка от АМ „Тракия“ - 44,534 км. /от км. 229+286 до км. 271+450/ от ДЗЗД „ТРЗП Тракия 2012“ съгласно Договор от 01.11.2012 г. Размерът на средствата за тези дейности все още се уточнява. ОПУ – Сливен е изготвил План за зимно поддържане, който е изпратен в АПИ и подлежи на утвърждаване. Изготвен е и План за въвеждане варианти за временна организация на движението при сложни метеорологични условия през проходите Вратник, Котленски и Твърдишки. Зимното поддържане на участъците от републиканските пътища в границите на градовете ще се осъществява от съответните общини.

В момента републиканските пътищата се подготвят за експлоатация при зимни условия. Приключва изкърпването на настилките, почистват се отводнителните съоръжения, попълват се банкети, подменят се вертикалната сигнализация и еластичните огради и на необходимите места се полага хоризонтална маркировка по главните направления. За това са отпуснати допълнително средства в размер на 100 хил. лв.

Г-н Арабаджиев съобщи още, че в периода 28 - 31 октомври 2013 г. ще се извърши проверка по опорни пунктове за готовността на фирмите за доставените инертни материали и сол, както и за наличието и изправността на машините и автомобилите за зимно поддържане. От 01.11.2013 год. пътно-поддържащите фирми ще са в режим на зимно поддържане.

Областният управител информира, че на 15.10.2013 г. в Стара Загора предстои регионално съвещание за окончателно уточняване на дейностите по зимното поддържане.