Не сте влезли в системата

Sliven online

Sliven online
 

Начало

Категории новини

Други категоризации

Новинарски сайтове

Източници на новини

Търсене

Преводач

RSS

Сливен. Новини от източника. Последни новини

„Новият програмен период 2014-2020 г.“ беше представен на форум в София

12 ноември 2013 15:26,
Излъчване: Област Сливен преди 10 години, брой четения: 849
Снимка

На 08.11.2013 г. заместник областният управител Огнян Арабаджиев участва в среща от националната кампания „Новият програмен период 2014-2020 г.“. Форумът беше организиран от Централния информационен и координационен офис в Администрацията на Министерския съвет.

Срещата беше открита от Мария Димитрова - директор на дирекция „Информация и системи за управление на средствата от Европейския съюз" в качеството на организатор. Тя съобщи, че около 15 милиарда евро ще бъдат средствата за нашата страна през следващия програмен период. Димитрова призова за активно участие в процеса по програмиране на всички заинтересовани страни, като акцентира върху необходимостта от общи и целенасочени усилия за постигане на максимален ефект от тях.

От своя страна Филип Хат - ръководител на отдел „Румъния, България и Малта" в Главна дирекция „Заетост, социални въпроси и приобщаване" в Европейската комисия съобщи, че ще се следи много внимателно целият процес на подготовка, както и на изпълнение на програмите през следващия програмен период.

В своето изказване министърът на труда и социалната политика Хасан Адемов заяви, че приоритетни за ведомството ще бъдат усилията по подобряване на условията на пазара на труда и намаляване на бедността. Той коментира, че ще се работи и в посока на повишаване на ефикасността на работата на институциите и намаляване на административната тежест за бенефициентите.

Срещата продължи с представяне на всички програми, които ще се изпълняват в България през периода 2014-2020 г. Форумът премина при изключителна активност от страна на всички участници, които бяха близо 500 души.