Не сте влезли в системата

Sliven online

Sliven online
 

Начало

Категории новини

Други категоризации

Новинарски сайтове

Други източници на новини

Източници на новини

Търсене

Преводач

RSS

Сливен. Новини от източника. Последни новини

Седемдесет и трима студенти от Факултет и Колеж – Сливен преминават студентски практики

04 декември 2013 16:37,
Излъчване: Област Сливен преди 10 години, брой четения: 945
Снимка 1

На 04.12.2013 г. в областна администрация Сливен беше представен проектът „Студентски практики“. Лектор беше доц. д-р Койчо Атанасов - декан на Инженерно-педагогически факултет - Сливен към Технически университет – София. Участва и инж. Миглена Шишкова от ИПФ – Сливен. Представянето на възможностите за практикуване на студентите беше в рамките на проект „Областен информационен център – Сливен“.

Проектът „Студентски практики“ е финансиран по Оперативна програма „Развитие на човешките ресурси“ и се изпълнява от Министерство на образованието и науката. Той дава възможност на студентите да проведат практическо обучение в реална работна среда, което съответства на изучаваната от тях специалност или професионално направление. Обхваща всички висши училища в страната и се отнася за студенти, обучаващи се в образователно-квалификационните степени „професионален бакалавър“, „бакалавър“ и „магистър“. Практическо обучение ще проведат общо над 60 000 студенти. Бюджетът на проекта е над 50 млн. лв. като приключва на 31 октомври 2014 г.

Общият брой регистрирани студенти от Факултет и Колеж – Сливен по проект „Студентски практики” към момента е 197, като от ИПФ – Сливен те са 149, а от Колеж – Сливен – 48 студенти. От тях сключилите договор за провеждане на студентска практика е 73. Фирмите и организациите от област Сливен, регистрирани в системата „Студентски практики“, заявили желание да приемат студенти за обучение са над 250. Те са в сферата на машиностроенето, комуникациите, енергетиката, хотелиерството, електротехниката и електрониката, ремонта и продажбата на автомобили, лека промишленост, стопанско управление и др. Фирмите и организациите от област Сливен, които вече са сключили договор с Факултет и Колеж – Сливен и провеждащи студентски практики, са 10 към настоящия момент. По думите на доц. Атанасов броят на тези фирми расте с всеки ден. Той допълни, че студентските практики са много добра възможност да се срещнат двете търсещи страни: работодателите, които търсят добре обучени специалисти, и студентите, които отсега планират къде да се реализират след завършването си.

Повече за проекта и възможностите, които предлага – в прикачената презентация.

Снимки

Снимка 2

Файлове

Studentski_Praktiki [1.19MB]

Portable Document Format File