Не сте влезли в системата

Sliven online

Sliven online
 

Начало

Категории новини

Други категоризации

Новинарски сайтове

Други източници на новини

Източници на новини

Търсене

Преводач

RSS

Сливен. Новини от източника. Последни новини

Областният управител взе участие в среща на „Прозрачност без граници“

29 октомври 2014 10:09,
Излъчване: Област Сливен преди 9 години, брой четения: 701
Снимка

На 28.10.2014 г. областният управител Валя Радева взе участие в среща за официалното представяне на Методологията за оценка на Местната система за почтеност в България. Тя е разработена от Асоциация „Прозрачност без граници“ в рамките на проект „Регионален антикорупционен индекс“. Присъстваха представители на областните администрации, областните обществени съвети, общинските администрации-областни центрове, Националното сдружение на общините в Република България, национални медии.

Срещата в столицата даде възможност на участниците да се запознаят с основните насоки на предстоящата работа по разработване на Индекс на местната система за почтеност. Бяха обсъдени възможностите за съвместно сътрудничество в рамките на инициативата.

Индексът представлява комплексна оценка на съществуващите институции и механизми, които съдействат за развитието на почтена и предвидима местна политика и привлекателна за бизнеса икономическа среда. Изследването ще включва всички 28 общини в областните центрове в страната и ще обхваща периода 2015 – 2017 г.