Не сте влезли в системата

Sliven online

Sliven online
 

Начало

Категории новини

Други категоризации

Новинарски сайтове

Други източници на новини

Източници на новини

Търсене

Преводач

RSS

Сливен. Новини от източника. Последни новини

Европейската комисия поиска точна оценка на щетите за българската икономика вследствие протестите на гръцките фермери

02 февруари 2010 10:47,
Излъчване: Област Сливен преди 14 години, брой четения: 1313

За предварителна оценка на икономическите последици от блокадите на границата между Гърция и България през 2010 г., Европейската комисия е поискала от българската страна да представи възможно най-точна и пълна информация, която да обхваща посочените по-долу въпроси.

Поканват се всички български фирми, претърпели загуби от блокадите, да предоставят в ресорните министерства в срок до 3 февруари т.г. данни за претърпените щети с всички необходими доказателства. По възможност материалите следва да бъдат на английски език.

 

- Индикативна времева рамка на проблема: кога е започнал, колко дълго продължава.

- Географско разположение на проблема: кои гранични пунктове са били засегнати, кои други транспортни центрове (напр. пристанища) са били блокирани и др. Добре би било да бъда представена карта на тези населени места.

- Възможно ли е било отклонение на трафика по други маршрути.

- Статистически преглед на видовете продукти, които не могат да бъдат транспортирани от и за България като пряк резултат от блокадата.

- Статистическа оценка на икономическите загуби и пропуснати ползи, причинени от спада в трансграничната търговия като директен резултат от блокадите, в сравнение със същия период на 2008 г. и 2009 г.

- Статистическа оценка на въздействието не само върху директния стокообмен от България за Гърция и от Гърция за България, но също и към друг член на съюза или трети държави (напр. България-Италия през Гърция) като пряк резултат от блокадата.

- Ако е възможно оценка на икономическото въздействие на блокадите по икономически сектори (въздействие върху търговията, туризма, земеделието, фирми за превоз и др.).