Не сте влезли в системата

Sliven online

Sliven online
 

Начало

Категории новини

Други категоризации

Новинарски сайтове

Други източници на новини

Източници на новини

Търсене

Преводач

RSS

Сливен. Новини от източника. Последни новини

Областният управител г-н Марин Кавръков се срещна с г-н Николай Даков

02 февруари 2010 12:55,
Излъчване: Област Сливен преди 14 години, брой четения: 1463
среща

Днес 2 февруари 2010 г. в Областна администрация се проведе среща между областният управител и г-н Николай Даков, гл.експерт на Министерство на физическото възпитание и спорта /МФВС/. Г-н Николай Даков отговаря за област Сливен, Стара Загора и Ямбол.

Г-н Николай Даков докладва на Областния управител за одобрени проекти на спортните клубове от област Сливен по програма на МФВС „Спорт за децата в свободното време – 2010 г.”

След подписването на договорите от страна на клубовете за изпълнение на проектите и подписването им от МФВС на официалната среща ще бъдат връчени договорите и изпълнение на проектите.

Проектите ще бъдат реализирани от 4 до 6 месеца. Проектите ще стартира в сердата на месец февруари, ще бъдат публикувани графиците за безплатно занимание на желаещите деца по различните видове спорт.

Предстои изготвянето на програма „Научи се да плуваш”. По проекта ще участва клуб по плуване „Сливен 2008”. Програмата ще е безплатна за ученици от 1-4 клас и ще стартира от 1 април 2010 г. Тя ще се реализира съвместно с Община Сливен, БЧК-Сливен, РИО на МОНМ и „ХІ” СОУ. В края на обучението учениците ще получат награди, грамоти за завършен курс по плуване.

През 2010 г. в Сливен ще се състоят и финали на ученическите игри по различни видове спорт.

Очакваме да бъдат одобрени 7 финала, в които ще вземат участие приблизително 1000 деца участници.

Септември, октомври може отново да се проведат и финални състезания по 3 вида спорт за деца от домове лишени от родителски грижи.