Не сте влезли в системата

Sliven online

Sliven online
 

Начало

Категории новини

Други категоризации

Новинарски сайтове

Други източници на новини

Източници на новини

Търсене

Преводач

RSS

Сливен. Новини от източника. Последни новини

Областният управител участва в заседанието на Регионалния съвет за развитие на Североизточен район

29 юни 2015 10:40,
Излъчване: Област Сливен преди 8 години, брой четения: 679
Снимка

На 25.06.2015 г. областният управител Димитър Сяров участва в съвместно заседание на Регионалния съвет за развитие и Регионалния координационен комитет в Североизточен район. Това стана след лична покана от председателя на съвета Стоян Пасев - областен управител на област Варна.

Сред акцентите на заседанието беше годишният доклад за изпълнението през 2014 г. на Регионалния план за развитие на Североизточен район. Представителите на Управляващите органи на оперативните програми представиха данните за първото шестмесечие на 2015 г., хода на изпълнението и финализирането на проекти по оперативните програми за периода 2007-2013 г., както и стартиралите проекти по новите програми 2014 - 2020 г.

На заседанието бяха презентирани три от приетите от Европейската комисия програми, като форма на финансиране от Структурните фондове на ЕС за периода 2014 - 2020 г.: „Транспорт и транспортна инфраструктура“, „Иновации и конкурентоспособност“, както и Програмата за териториално сътрудничество „ИНТЕРРЕГ V А Румъния – България“.