Не сте влезли в системата

Sliven online

Sliven online
 

Начало

Категории новини

Други категоризации

Новинарски сайтове

Други източници на новини

Източници на новини

Търсене

Преводач

RSS

Сливен. Новини от източника. Последни новини

Организационният комитет утвърди Програмата за празника на Сливен - Димитровден

09 септември 2016 15:21,
Излъчване: Община Сливен преди 7 години, брой четения: 691
Заседание

На заседание на Организационния комитет за подготовката и провеждането на проявите за празника на Сливен - Димитровден, беше утвърдена програмата със събитията. Предстои тя да бъде внесена и одобрена на сесията на Общински съвет - Сливен през септември.

"Препоръчвам от следващата година да се придържаме към това, че празникът на града е на Димитровден и проявите да бъдат в самия ден", заяви кметът Стефан Радев. Според него в момента програмата е твърде наситена със събития, а идеята е от следващата година те да бъдат по-малко, но по-интересни за жителите и гостите на града.

Членовете на Комитета се обединиха около препоръката на кмета Стефан Радев и изразиха мнение събитията за следващия Димитровден да бъдат на високо професионално ниво и да бъдат интересни за обществеността.

Съгласно утвърдената програма от Организационния комитет днес, проявите за празника на Сливен ще започнат на 15 октомври с фолклорен фестивал - надиграване "Приятели чрез танца".

В културния календар са включени провеждането на открит национален турнир по спортни танци "Купа Сливен 2016", представяне на книги, младежка среща-дебати, надпревара за малки родолюбци, представяне на библиографски указател, поетичен рецитал, международен турнир по борба за кадети "Стоте войводи", Втори средновековен панаир "Помни славата", представление на Държавен куклен театър - Сливен, фестивал "Младостта на Сливен днес - бъдеще за Европа утре", XVIII Национална текстилна конференция "Традиции и иновации в текстила и облеклото" и др.

По традиция, на 25 октомври, ще се проведе тържествено заседание на Общински съвет - Сливен, както и връчване наградите на Община Сливен за 2016 година. Ще има и концерт на гостуващ изпълнител.

На 26 октомври, Димитровден, празникът на града ще започне с празнична Света литургия. Ще се състои и ритуал по вписване името на носителя на наградата "Добри Чинтулов" в паметна лауреатна книга. По-късно на площад "Хаджи Димитър" ще се проведе тържествена церемония, а след нея - празничен концерт на Ансамбъла за народни песни и танци - Сливен.

Проявите за празника на града ще приключат на 29 октомври.

Председател на Организационния комитет е кметът Стефан Радев, а членове заместник-кметовете на община Сливен Пепа Чиликова, Стоян Марков, Румен Иванов и Стефан Кондузов, Валя Радева - секретар на община Сливен, началникът на Регионално управление на образованието - Сливен д-р Бисерка Михалева, общинският съветник и председател на Постоянната комисия по образование, наука, култура и вероизповедания Соня Келеведжиева и директори на културните институции в града.

09.09.2016г.