» home » news » news
EN flagBG flag
Не сте влезли в системата

Sliven. News from the source. Last news

Учители бяха отличени с наградата „Софроний Врачански”

28 October 2016 16:46,
Emission of: Municipality Sliven 7 years ago, number of readings: 705
...

За пета поредна година Регионалното управление на образованието - Сливен връчи наградата „Софроний Врачански“ за принос в системата на народната просвета. Заслужили учители и учителски колективи бяха отличени с наградата днес на тържество по повод 1 ноември – Ден на народните будители.

 

Грамотите, почетните знаци, както и специалната награда – плакет „Софроний Врачански” с грамота, бяха връчени от Пенка Иванова – началник отдел „Политики за стратегическо развитие” в МОН, Камен Костов – заместник областен управител на област Сливен, Пепа Чиликова – заместник-кмет на община Сливен и д-р Бисерка Михалева - началник на РУО-Сливен.

Наградата „Софроний Врачански“ се присъжда за високи постижения или цялостна високопрофесионална дейност в областта на просветата. Тя е индивидуална или колективна и се връчва на директори, учители и педагогически екипи от детските и учебни заведения на територията на област Сливен. Присъжда се по образователни степени.

В приветствието си към отличените Пенка Кирилова каза: „Вие сте съвременните будители. Поклон пред Вашия професионализъм, търпение и любов, с които изграждате бъдещето на България.“

Заместник областният управител Камен Костов също приветства наградените за високохуманната им дейност. Той поздрави и РУО-Сливен, че с тази награда отдават заслуженото за труда на учителите от област Сливен.

Приветствие към учители и директори отправи и заместник-кметът Пепа Чиликова като им пожела здраве и неуморност в стремежа за пробуждане съзнанието на децата и увери, че общината ще продължи усилията си за осигуряване на добри условия за учители и ученици.

За носител на Специалната награда – плакет „Софроний Врачански” и грамота бе определена Таня Еленска – учител в ПМГ „Добри Чинтулов” – гр. Сливен, за цялостен принос и дългогодишна дейност в областта на образованието.

ВСИЧКИ ОТЛИЧЕНИ - В ПРИКАЧЕНИЯ ФАЙЛ.

Photos

......

Files

Наградени 2016 [16.5KB]

Microsoft Word Open XML Document