Не сте влезли в системата

Sliven online

Sliven online
 

Начало

Категории новини

Други категоризации

Новинарски сайтове

Източници на новини

Търсене

Преводач

RSS

Сливен. Новини от източника. Последни новини

Община Сливен започва дейности по "пробива" на улица „Раковски“

20 декември 2016 15:29,
Излъчване: Община Сливен преди 7 години, брой четения: 614

Общината подготвя проектната документация и предстои обявяване на обществена поръчка за изграждане на пробива на улица „Раковски“, съобщи на пресконференция днес кметът на Сливен Стефан Радев.

Той коментира решението на Министерския съвет да се отпуснат на Сливен целево 1 600 000 лева за изграждането на "пробива" на улица „Раковски“. „Надявам се да успеем да затворим тази страница и да изградим булеварда с отпуснатата сума, изпълнявайки заложените дейности. Не съм спирал да повтарям, че трябва да гледаме критично всяка сума, на всеки проект. Винаги има възможности за по-оптимално изпълнение, за оптимизиране на разходите”, посочи кметът.

Радев поясни, че е имало сключен договор за изграждане на тази улица за над 2 милиона лева. Платен е аванс от 30 процента, но към момента нищо не е направено. Общината съди изпълнителя за връщане на сума. Първоначално е заведен един частичен иск, който общината е спечелила на две инстанции. В момента фирмата изпълнител обжалва частичния иск на третата инстанция. Общината е завела и дело за цялата сума, което е на първа инстанция. „В момента е спряно това дело, до приключване на делото за частичния иск във ВКС. Завели сме също дело и за връщане на аванса за бул. „Хаджи Димитър”, каза Радев.

20.12.2016 г.